« Back slovensko english

March, 2017

NOVIČNIK ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI VABI NOVE NAROČNIKE

logo-novicnikOb tretji obletnici svojega delovanja vabi Novičnik za samozaposlene v kulturi nove naročnike. Tudi v letu 2017 ostaja celoletna naročnina na Novičnik enaka kot doslej in znaša 20 eur.

Priključite se informacijam in nasvetom, s katerimi Novičnik mesečno poskrbi, da je delovanje v svetu kulture za samozaposlene ustvarjalce lažje in lepše! To potrjujejo tudi najnovejši odzivi naročnikov:

–        “Z Novičnikom sem več kot zadovoljen. Na začetku moje poti v svetu samozaposlenih v kulturi ste mi bili v veliko pomoč z vašimi odgovori na moja vprašanja. Zdaj si na morebitna vprašanja odgovorim sam s prebiranjem Novičnika.” Gregor Janežič

–        »Sva superzadovoljna«. Silvan in Metka Omerzu

–        »Zelo sem zadovoljna z Novičnikom! Zahvaljujem se vam za kontinuirano in poglobljeno delo v povezavi s statusom samozaposlenega kulturnika«. Mara Vujić

–        »Novičnik se mi zdi super. Največkrat ga na hitro preletim in se ustavim pri informacijah glede prevodov, knjig, pisanja ipd. Pa tudi v zvezi s spremembami glede plačevanja prispevkov in (‘političnega’) dogajanja v statusu samozaposlenih v kulturi. Težko bi rekla, da kaj pogrešam, ker, kot rečeno, dostikrat nimam časa zelo poglobljeno brati. Ravno zato pa mi je Novičnik všeč, ker se mi zdi pomembna vez med samozaposleno, kot sem jaz, in celotnim naborom dogajanj na tem področju. Čim več fokusiranih informacij, tem bolje. Potrebni so mi tudi računovodski nasveti in nasveti v zvezi z birokracijo, kar tudi podajate.« Polonca Mesec

–        »Vaše delo je neprecenljivo, s svojimi objavami mi zelo pomagate«. Nika Susman

–        »Zelo sem zadovoljna in se vam zahvaljujem za ves trud«. Katarina Iskra
—————————

Za informacije in naročila pišite na naslov ali pokličite:
mojca.pungercar@guest.arnes.si
041 882 593
—————————


O Novičniku:

Novičnik za samozaposlene v kulturi je edini specializirani informacijski in svetovalni servis za samozaposlene v kulturi. Z mesečnimi novicami informira in svetuje samozaposlenim ustvarjalcem, v zadnjem času pa zanje organizira tudi davčno-statusne delavnice. Novičnik deluje pod okriljem Kulturno umetniškega društva Trivia, ki ima status javnega interesa na področju kulture.

Vodja in urednica je mag. Marija Mojca Pungerčar, akademska slikarka in magistrica likovne umetnosti, avtorica projektov Prava Runotova Volna (2016), Socialdress – Moč Ljudem (2013) in drugih odmevnih umetniških projektov. Kot Fulbrigtova štipendistka je leta 2001 magistrirala na San Francisco Art Institute v ZDA. Med leti 2004 – 2013 je bila urednica spletnega portala Artservis. Leta 2014 je ustanovila Novičnik za samozaposlene v kulturi, ki ga tudi vodi in ureja. “Marija Mojca Pungerčar je umetnica, ki je verjetno najbolje informirana oseba za področje samozaposlovanja v kulturi pri nas”. (Mojca Pišek, Dnevnik, 10. 8. 2013)

Strokovna sodelavka je Barbara Krevh, vodja računovodskega servisa Računovodstvo Krevh, ki se dobro spozna tudi na posebnosti davčnega okolja za kulturnike.
—————————
www.3via.org
www.mojcapungercar.si
—————————
Povezave na prejšnje Novičnikove objave:
http://www.3via.org/trivia/?p=1630
http://www.3via.org/trivia/?p=1612
http://www.3via.org/trivia/?p=1580

“VAŠ MEDIJ MI JE NUJNO POTREBNA OPORA V TEM DRŽAVNEM BIROKRATSKEM TERORJU”.

NOVIČNIK ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI SE PREDSTAVI

IZŠEL JE FEBRUARSKI NOVIČNIK ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI


http://www.3via.org/trivia/?p=1125

 

Trivia Records Zapisi

  • Lately i am acquiring some finger dexterity again. The victims are some relatively newly developed instruments (turboguitars, turboflutes and cirkulinos). Here is a selection of cutouts from various live situations - mostly as parts of Cirkulacija 2 program - from 2020 onwards.
  • Celjska interdisciplinarna impro zasedba s projektnim imenom Umoblodnica v sestavi: Iva Tratnik, Andreja Džakušič, Keiko Miyazaki, Estela Žutić, Simon Macuh, Dalibor Bori Zupančič, Borut Peternelj – Amper-o-mat. Posnetek nastopa 20. maja 2021 Cirkulaciji 2 | podhod Ajdovščina.
  • Generative algorithmic composition excerpts based on realtime video data for Francisco Tomsich "ELEGIJA | ELEGY" video installation presented from 10th to 21st July 2020 at Cirkulacija 2 Ljubljana Slovenia. Elegija (Elegy) is a mournful song performed by ensemble of video installations, sculptures and sound installation – made specifically for Cirkulacija 2’s premises. The installation setup was totally site-specific – for the new space of Cirkulacija 2 in Ajdovščina subway.
  • Field recordings in air and water during the Cirkulacija 2 visit in Finland. The place of rest and contemplation was at Future Lake near Helsinki and the performance place was on Merikerho club/ ship in Helsinki harbor. Boštjan Leskovšek was using the underwater recordings as his instrument. Here it is as separate album.
  • A recording of Cirkulacija 2 (Stefan Doepner, Boštjan Leskovšek, Borut Savski) performance at Merikerho club Helsinki Finland on 20th October 2018. Visit was part of two-way exchange between Ljubljana and Helsinki (Cirkulacija 2 and Koelse = Association of experimental electronics – Kokeellisen Elektroniikan Seura)
  • V gosteh v C2 je bil John Duncan, eden temeljnih sodobnih radikalnih umetnikov zadnjih štirideset let. Z Duncanom smo v veliki dvorani Cirkulacije 2 v treh dneh pripravili kvadrofonsko situacijo v kateri smo se zvrstili vsi sodelujoči. Domači sodelujoči: Iva Tratnik, Stefan Doepner, Boštjan Leskovšek in Borut Savski.
  • Double-bill/ triple action. On the occasion of Mike Hentz' Mental Landscapes lecture at Cirkulacija 2 - a concert occurred: Javier Areal Vélez – Argentinian composer and guitar improviser claiming to be open to any kind of participation visited C2. He was joined by the two local strummers: Leskovšek and Savski.
  • Moške sodobne različice vokaliziranja so izven gostilne ali cerkve (formatiranih oblik pevskih zborov) redke. Na pobudo Košnika, ob neposrednem nedavnem vzoru Tomažinke, je nastala ideja za uporabo glasu kot izhodišče in elektroakustične prijeme kot berglo za tri zvočne raziskave.
  • Ob otvoritvi sezone Cirkulacija 2 | leto 2017/ letnik X - prigodni kulturno-umetniški program – impro session, dva ali trije. Mali synthi velikega Boštjana in otožni zvoki mandolin – Savski + Cirkulino ter Kristl.
  • Bogdana Herman in Borut Savski sva leta 2010 zasnovala projekt Novokomponiranih slovenskih ljudskih, kar je rodilo sedem javnih koncertov in zbirni cd album. V letu 2016 se je začel novi krog slovenskih novoljudskih. Delni rezultati so že dostopni ...