« Back slovensko english

May, 2023

MARIJA MOJCA PUNGERČAR NA BIEN 2023


Projekt Nina nano umetnice Marije Mojce Pungerčar gostuje na Bienalu tekstilnih umetnosti BIEN 2023 v Kranju. Na ogled bo v Stolpu Pungert na Trubarjevem trgu 6, od 31. 5. do 31. 8. 2023 - razstava je podaljšana.

Odprtje bienala bo v sredo, 31. 5. ob 18.00 v Layerjevi hiši.

more »
May, 2023

Marija Mojca Pungerčar: SKICE ZA GLEDALIŠKE KOSTUME


Vabimo vas k ogledu enodnevne razstave Marije Mojce Pungerčar: Skice za gledališke kostume.

Na ogled bo v soboto, 13. maja 2023, od 12.00 do 18.00 ure, v ateljeju avtorice v Švicariji v Ljubljani. Razstava je del Dneva odprtih vrat Švicarije.
more »
January, 2023

DELAVNICA SAMOZAPOSLENI USTVARJALCI IN ODDAJA LETNEGA DAVČNEGA OBRAČUNA


Novičnik za samozaposlene v kulturi vabi k prijavam na delavnico SAMOZAPOSLENI USTVARJALCI IN ODDAJA LETNEGA DAVČNEGA OBRAČUNA, ki bo 16. februarja 2023 v Kino Šiška v Ljubljani.
more »
December, 2022

NAPOVED DELAVNIC ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI


Novičnik za samozaposlene v kulturi pripravlja v januarju in februarju 2023 dve delavnici za samozaposlene ustvarjalce v kulturi: OBVLADOVANJE RAČUNOV IN ADMINISTRATIVNIH OSNOV PRI SAMOZAPOSLENIH V KULTURI in SAMOZAPOSLENI USTVARJALCI IN ODDAJA LETNEGA DAVČNEGA OBRAČUNA.

more »
December, 2022

Film Čas za sprehod na Biotehniški fakulteti


V sredo, 14. decembra ob 17.00 uri bo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani na ogled dokumentarni film Čas za sprehod avtorice Marije Mojce Pungerčar.

Film bo predvajan v predavalnici Janeza Hribarja (D1) na Jamnikarjevi 101 v Ljubljani. Dogodek je odprt za javnost in brezplačen. Prijazno vabljeni k ogledu!
more »
November, 2022

PRIZNANJE IVANE KOBILCA ZA MARIJO MOJCO PUNGERČAR


Med letošnjimi dobitniki Nagrade in priznanja Ivane Kobilca, ki jih podeljuje Društvo likovnih umetnikov Ljubljana, je tudi Marija Mojca Pungerčar. Priznanje je prejela “za vodenje in urednikovanje Novičnika za samozaposlene v kulturi, ki pod okriljem KUD Trivia izhaja na mesečni ravni od leta 2014 dalje in predstavlja neprecenljivo podporo samozaposlenim v kulturi”.

more »
October, 2022

POROČILO IZ DELAVNICE ZA PROMOTORJE MEDNARODNE MOBILNOSTI NA BALKANU


Urednica Novičnika za samozaposlene v kulturi mag. Marija Mojca Pungerčar se je udeležila delavnice za promotorje mednarodne mobilnosti v kulturi na Balkanu - Workshop for Cultural Mobility Developers in the Balkans.

Delavnica je potekala med 26.- 28. 9. 2022 v Ljubljani v Švicariji in v Kranju v Layerjevi hiši.
more »
September, 2022

RAZSTAVA OSOBNI KÔD ODJEĆE / OSEBNA KODA OBLEKE V ZAGREBU


Obveščamo o razstavi Marije Mojce Pungerčar OSOBNI KÔD ODJEĆE / OSEBNA KODA OBLEKE.

PARK ZVONIMIRA MILČECA, ZAGREB, PETEK, 16. SEPTEMBRA 2022, OD 15.00 - 19.00 URE.

Razstava bo v obliki enkratnega dogodka v javnem prostoru. V primeru dežja bo prestavljena v foyer Centra za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1).
more »
July, 2022

POBUDA ZA USKLADITEV IN IZBOLJŠAVO DNEVNEGA NADOMESTILA ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI


Novičnik za samozaposlene v kulturi je na Ministrstvo za kulturo poslal pobudo o uskladitvi dnevnega nadomestila za čas zadržanosti od dela zaradi bolezni ter predloge za izboljšavo dnevnega nadomestila v korist samozaposlenih v kulturi.
more »
May, 2022

ANA SLUGA in MARIJA MOJCA PUNGERČAR: VRAČANJE POGLEDA – VODSTVO


Napovedujemo javno vodstvo Ane Sluga in Marije Mojce Pungerčar o delih, s katerima umetnici sodelujeta na razstavi Vračanje pogleda v Cukrarni.

CUKRARNA, SREDA, 25. MAJ 2022, OB 18.00 uri.
more »
May, 2022

Marija Mojca Pungerčar: ZGODBA V ČEVLJIH


Vabimo vas k ogledu dokumentarnega filma Marije Mojce Pungerčar ZGODBA V ČEVLJIH.

Na ogled bo v soboto, 14. maja 2022, od 10.00 do 18.00 ure, v ateljeju avtorice v Švicariji v Ljubljani. Razstava je del Dneva odprtih vrat Švicarije.

more »
March, 2022

FURS v celoti upošteval predloge Novičnika za samozaposlene v kulturi


Novičnik za samozaposlene v kulturi si je eno leto prizadeval za to, da subvencionirani prispevki za socialno varnost pri samozaposlenih normirancih ne bi postali obdavčeni. Naše predloge je vodstvo Fursa sedaj upoštevalo v celoti.

more »
February, 2022

NOVIČNIK NA SEJI DRŽAVNEGA ZBORA


Novičnik za samozaposlene v kulturi je bil povabljen na 45. nujno sejo Odbora za kulturo 14. 2. 2022, k 1. točki dnevnega reda: Položaj samozaposlenih delavcev in delavk v kulturi v razmerah po epidemiji Covid-19 ter ukrepi za okrevanje.

more »
January, 2022

BREZPLAČNA DELAVNICA ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI


Novičnik za samozaposlene v kulturi vabi k prijavam na delavnico SAMOZAPOSLENI USTVARJALCI IN LETNI DAVČNI OBRAČUN. Namenjena je pripravam samozaposlenih na letni davčni obračun za leto 2021, ki ga bo na delavnici mogoče tudi oddati. Udeležba je brezplačna.
more »
January, 2022

SAMOZAPOSLENIM PRETI PLAČILO DAVKA OD SUBVENCIONIRANIH PRISPEVKOV


Novičnik za samozaposlene v kulturi je vodstvu Finančne uprave RS poslal nov dopis v zvezi z ureditvijo problema obdavčitve subvencioniranih prispevkov za socialno varnost pri samozaposlenih kulturnikih – normirancih. Pričakovana trajna sistemska rešitev se namreč (še) ni uresničila.
more »
December, 2021

NAMENITE 1% DOHODNINE KUD TRIVIA!


Dejavnosti KUD Trivia lahko podprete z donacijo 1 % procenta dohodnine. Veseli bomo vaše podpore!
more »
November, 2021

PAKET DELAVNIC ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI Z BOŽIČNO-NOVOLETNIM POPUSTOM


Novičnik za samozaposlene v kulturi pripravlja v TOREK, 14. DECEMBRA 2021 paket dveh delavnic za samozaposlene ustvarjalce v kulturi. Delavnici bosta potekali v Kino Šiška.

Prijave sprejemamo do 9. decembra. Plačilo je možno tudi z letošnjim bonom BON21. Vabljeni k prijavam!
more »
October, 2021

VABIMO K PRIJAVAM NA DVE DELAVNICI ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI!


Novičnik za samozaposlene v kulturi pripravlja v novembru in decembru dve delavnici za samozaposlene ustvarjalce v kulturi:

1. SAMOZAPOSLENI USTVARJALCI IN NADOMESTILA
Sreda, 10. novembra 2021, od 10.00 – 13.00 ure
Prijave sprejemamo do srede, 3. novembra 2021.
more »
September, 2021

Marija Mojca Pungerčar: NINA NANO


Vabljeni na razstavo Marije Mojce Pungerčar Nina nano!

Stekleni atrij Mestne hiše v Ljubljani
28. 9. – 15. 11. 2021
Razstava je podaljšana do 14. 11. 2021!

Odprtje razstave bo v torek, 28. 9. 2021 ob 18. uri.

Foto: Nada Žgank
more »
August, 2021

OSEBNA KODA OBLEKE V LIKOVNIH BESEDAH
V poletni številki Likovnih besed je izšel članek o projektu Osebna koda obleke. Sestavljata ga razširjena verzija besedila Ize Pevec, ki je spremljalo razstavo in kronološki predgovor Marije Mojca Pungerčar.

Članek v branje: Marija Mojca Pungerčar, Iza Pevec. Od Dresscoda do Osebne kode obleke (pdf.)
more »

Trivia Records Zapisi

  • Lately i am acquiring some finger dexterity again. The victims are some relatively newly developed instruments (turboguitars, turboflutes and cirkulinos). Here is a selection of cutouts from various live situations - mostly as parts of Cirkulacija 2 program - from 2020 onwards.
  • Celjska interdisciplinarna impro zasedba s projektnim imenom Umoblodnica v sestavi: Iva Tratnik, Andreja Džakušič, Keiko Miyazaki, Estela Žutić, Simon Macuh, Dalibor Bori Zupančič, Borut Peternelj – Amper-o-mat. Posnetek nastopa 20. maja 2021 Cirkulaciji 2 | podhod Ajdovščina.
  • Generative algorithmic composition excerpts based on realtime video data for Francisco Tomsich "ELEGIJA | ELEGY" video installation presented from 10th to 21st July 2020 at Cirkulacija 2 Ljubljana Slovenia. Elegija (Elegy) is a mournful song performed by ensemble of video installations, sculptures and sound installation – made specifically for Cirkulacija 2’s premises. The installation setup was totally site-specific – for the new space of Cirkulacija 2 in Ajdovščina subway.
  • Field recordings in air and water during the Cirkulacija 2 visit in Finland. The place of rest and contemplation was at Future Lake near Helsinki and the performance place was on Merikerho club/ ship in Helsinki harbor. Boštjan Leskovšek was using the underwater recordings as his instrument. Here it is as separate album.
  • A recording of Cirkulacija 2 (Stefan Doepner, Boštjan Leskovšek, Borut Savski) performance at Merikerho club Helsinki Finland on 20th October 2018. Visit was part of two-way exchange between Ljubljana and Helsinki (Cirkulacija 2 and Koelse = Association of experimental electronics – Kokeellisen Elektroniikan Seura)
  • V gosteh v C2 je bil John Duncan, eden temeljnih sodobnih radikalnih umetnikov zadnjih štirideset let. Z Duncanom smo v veliki dvorani Cirkulacije 2 v treh dneh pripravili kvadrofonsko situacijo v kateri smo se zvrstili vsi sodelujoči. Domači sodelujoči: Iva Tratnik, Stefan Doepner, Boštjan Leskovšek in Borut Savski.
  • Double-bill/ triple action. On the occasion of Mike Hentz' Mental Landscapes lecture at Cirkulacija 2 - a concert occurred: Javier Areal Vélez – Argentinian composer and guitar improviser claiming to be open to any kind of participation visited C2. He was joined by the two local strummers: Leskovšek and Savski.
  • Moške sodobne različice vokaliziranja so izven gostilne ali cerkve (formatiranih oblik pevskih zborov) redke. Na pobudo Košnika, ob neposrednem nedavnem vzoru Tomažinke, je nastala ideja za uporabo glasu kot izhodišče in elektroakustične prijeme kot berglo za tri zvočne raziskave.
  • Ob otvoritvi sezone Cirkulacija 2 | leto 2017/ letnik X - prigodni kulturno-umetniški program – impro session, dva ali trije. Mali synthi velikega Boštjana in otožni zvoki mandolin – Savski + Cirkulino ter Kristl.
  • Bogdana Herman in Borut Savski sva leta 2010 zasnovala projekt Novokomponiranih slovenskih ljudskih, kar je rodilo sedem javnih koncertov in zbirni cd album. V letu 2016 se je začel novi krog slovenskih novoljudskih. Delni rezultati so že dostopni ...