« Back slovensko english

June, 2024

AVTORSKA PRAVICA JE PREMOŽENJE – Pogovor z Uršo Chitrakar
Novičnik za samozaposlene v kulturi, ki deluje v okviru KUD Trivia, je pripravil podkast Avtorska pravica je premoženje, ki naslavlja aktualne teme, s katerimi se pogosto srečujejo ustvarjalci avtorskih del.

Povezava na podkast Avtorska pravica je premoženje


more »
April, 2024

Vabilo k naročanju na Novičnik za samozaposlene v kulturi


Kulturno umetniško društvo Trivia vabi samozaposlene v kulturi k naročanju na e-publikacijo in servis Novičnik za samozaposlene v kulturi. Celoletna naročnina vključuje mesečno e-publikacijo, osebno svetovanje in prvi pravni posvet.
more »
March, 2024

Vodstvo Feministične prvine v participativnih projektih


Vabimo vas na tematsko javno vodstvo z naslovom Feministične prvine v participativnih projektih, ki bo v petek, 5. aprila 2024 ob 17:00 v Moderni galeriji na razstavi Vedno na voljo.

Izvedle ga bodo umetnice Marija Mojca Pungerčar, Zvonka T. Simčič in Mojca Senegačnik.
more »
March, 2024

Odziv na predlog Nacionalnega programa za kulturo in akcijski načrt


KUD Trivia / Novičnik za samozaposlene v kulturi je poslal Ministrstvu za kulturo Odziv na Resolucijo o nacionalnem programu za kulturo 2024–2031 in akcijski načrt.
more »
December, 2023

DELAVNICA OBVLADOVANJE RAČUNOV IN ADMINISTRATIVNIH OSNOV PRI SAMOZAPOSLENIH V KULTURI


Novičnik za samozaposlene v kulturi vabi k prijavam na brezplačno delavnico  OBVLADOVANJE RAČUNOV IN ADMINISTRATIVNIH OSNOV PRI SAMOZAPOSLENIH V KULTURI, ki bo v torek, 16. januarja 2024 v Kino Šiška v Ljubljani.

Delavnica bo potekala od 10.00 – 13.00 ure na naslovu Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3 v Ljubljani. more »
November, 2023

Knjiga OSEBNA KODA OBLEKE


Pod okriljem KUD Trivia je izšla knjiga Marije Mojce Pungerčar Osebna koda obleke, s podnaslovom Zgodbe, ki so pospremile stare obleke v novo življenje.

Vabljeni, da knjigo skupaj pospremimo na pot v četrtek, 14. 12. 2023 ob 17.00 uri na predstavitvenem dogodku v knjigarni LUD Literatura na Trubarjevi cesti 51 v Ljubljani.more »
November, 2023

Marija Mojca Pungerčar: NITI, SUKANCI IN KONCI


Marija Mojca Pungerčar: NITI, SUKANCI IN KONCI
Pregledna razstava 2017–2023

Galerija Simulaker, Novo mesto, 24. 11. 2023 – 22. 12. 2023

Odprtje razstave bo v petek, 24. 11. 2023 ob 19.00 uri. Na odprtju bo nastopil Arhivox - Pevski zbor arhitektov Slovenije.

more »
May, 2023

MARIJA MOJCA PUNGERČAR NA BIEN 2023


Projekt Nina nano umetnice Marije Mojce Pungerčar gostuje na Bienalu tekstilnih umetnosti BIEN 2023 v Kranju. Na ogled bo v Stolpu Pungert na Trubarjevem trgu 6, od 31. 5. do 31. 8. 2023 - razstava je podaljšana.

Odprtje bienala bo v sredo, 31. 5. ob 18.00 v Layerjevi hiši.

more »
May, 2023

Marija Mojca Pungerčar: SKICE ZA GLEDALIŠKE KOSTUME


Vabimo vas k ogledu enodnevne razstave Marije Mojce Pungerčar: Skice za gledališke kostume.

Na ogled bo v soboto, 13. maja 2023, od 12.00 do 18.00 ure, v ateljeju avtorice v Švicariji v Ljubljani. Razstava je del Dneva odprtih vrat Švicarije.
more »
January, 2023

DELAVNICA SAMOZAPOSLENI USTVARJALCI IN ODDAJA LETNEGA DAVČNEGA OBRAČUNA


Novičnik za samozaposlene v kulturi vabi k prijavam na delavnico SAMOZAPOSLENI USTVARJALCI IN ODDAJA LETNEGA DAVČNEGA OBRAČUNA, ki bo 16. februarja 2023 v Kino Šiška v Ljubljani.
more »
December, 2022

NAPOVED DELAVNIC ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI


Novičnik za samozaposlene v kulturi pripravlja v januarju in februarju 2023 dve delavnici za samozaposlene ustvarjalce v kulturi: OBVLADOVANJE RAČUNOV IN ADMINISTRATIVNIH OSNOV PRI SAMOZAPOSLENIH V KULTURI in SAMOZAPOSLENI USTVARJALCI IN ODDAJA LETNEGA DAVČNEGA OBRAČUNA.

more »
December, 2022

Film Čas za sprehod na Biotehniški fakulteti


V sredo, 14. decembra ob 17.00 uri bo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani na ogled dokumentarni film Čas za sprehod avtorice Marije Mojce Pungerčar.

Film bo predvajan v predavalnici Janeza Hribarja (D1) na Jamnikarjevi 101 v Ljubljani. Dogodek je odprt za javnost in brezplačen. Prijazno vabljeni k ogledu!
more »
November, 2022

PRIZNANJE IVANE KOBILCA ZA MARIJO MOJCO PUNGERČAR


Med letošnjimi dobitniki Nagrade in priznanja Ivane Kobilca, ki jih podeljuje Društvo likovnih umetnikov Ljubljana, je tudi Marija Mojca Pungerčar. Priznanje je prejela “za vodenje in urednikovanje Novičnika za samozaposlene v kulturi, ki pod okriljem KUD Trivia izhaja na mesečni ravni od leta 2014 dalje in predstavlja neprecenljivo podporo samozaposlenim v kulturi”.

more »
October, 2022

POROČILO IZ DELAVNICE ZA PROMOTORJE MEDNARODNE MOBILNOSTI NA BALKANU


Urednica Novičnika za samozaposlene v kulturi mag. Marija Mojca Pungerčar se je udeležila delavnice za promotorje mednarodne mobilnosti v kulturi na Balkanu - Workshop for Cultural Mobility Developers in the Balkans.

Delavnica je potekala med 26.- 28. 9. 2022 v Ljubljani v Švicariji in v Kranju v Layerjevi hiši.
more »
September, 2022

RAZSTAVA OSOBNI KÔD ODJEĆE / OSEBNA KODA OBLEKE V ZAGREBU


Obveščamo o razstavi Marije Mojce Pungerčar OSOBNI KÔD ODJEĆE / OSEBNA KODA OBLEKE.

PARK ZVONIMIRA MILČECA, ZAGREB, PETEK, 16. SEPTEMBRA 2022, OD 15.00 - 19.00 URE.

Razstava bo v obliki enkratnega dogodka v javnem prostoru. V primeru dežja bo prestavljena v foyer Centra za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1).
more »
July, 2022

POBUDA ZA USKLADITEV IN IZBOLJŠAVO DNEVNEGA NADOMESTILA ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI


Novičnik za samozaposlene v kulturi je na Ministrstvo za kulturo poslal pobudo o uskladitvi dnevnega nadomestila za čas zadržanosti od dela zaradi bolezni ter predloge za izboljšavo dnevnega nadomestila v korist samozaposlenih v kulturi.
more »
May, 2022

ANA SLUGA in MARIJA MOJCA PUNGERČAR: VRAČANJE POGLEDA – VODSTVO


Napovedujemo javno vodstvo Ane Sluga in Marije Mojce Pungerčar o delih, s katerima umetnici sodelujeta na razstavi Vračanje pogleda v Cukrarni.

CUKRARNA, SREDA, 25. MAJ 2022, OB 18.00 uri.
more »
May, 2022

Marija Mojca Pungerčar: ZGODBA V ČEVLJIH


Vabimo vas k ogledu dokumentarnega filma Marije Mojce Pungerčar ZGODBA V ČEVLJIH.

Na ogled bo v soboto, 14. maja 2022, od 10.00 do 18.00 ure, v ateljeju avtorice v Švicariji v Ljubljani. Razstava je del Dneva odprtih vrat Švicarije.

more »
March, 2022

FURS v celoti upošteval predloge Novičnika za samozaposlene v kulturi


Novičnik za samozaposlene v kulturi si je eno leto prizadeval za to, da subvencionirani prispevki za socialno varnost pri samozaposlenih normirancih ne bi postali obdavčeni. Naše predloge je vodstvo Fursa sedaj upoštevalo v celoti.

more »
February, 2022

NOVIČNIK NA SEJI DRŽAVNEGA ZBORA


Novičnik za samozaposlene v kulturi je bil povabljen na 45. nujno sejo Odbora za kulturo 14. 2. 2022, k 1. točki dnevnega reda: Položaj samozaposlenih delavcev in delavk v kulturi v razmerah po epidemiji Covid-19 ter ukrepi za okrevanje.

more »

Trivia Records Zapisi

  • Lately i am acquiring some finger dexterity again. The victims are some relatively newly developed instruments (turboguitars, turboflutes and cirkulinos). Here is a selection of cutouts from various live situations - mostly as parts of Cirkulacija 2 program - from 2020 onwards.
  • Celjska interdisciplinarna impro zasedba s projektnim imenom Umoblodnica v sestavi: Iva Tratnik, Andreja Džakušič, Keiko Miyazaki, Estela Žutić, Simon Macuh, Dalibor Bori Zupančič, Borut Peternelj – Amper-o-mat. Posnetek nastopa 20. maja 2021 Cirkulaciji 2 | podhod Ajdovščina.
  • Generative algorithmic composition excerpts based on realtime video data for Francisco Tomsich "ELEGIJA | ELEGY" video installation presented from 10th to 21st July 2020 at Cirkulacija 2 Ljubljana Slovenia. Elegija (Elegy) is a mournful song performed by ensemble of video installations, sculptures and sound installation – made specifically for Cirkulacija 2’s premises. The installation setup was totally site-specific – for the new space of Cirkulacija 2 in Ajdovščina subway.
  • Field recordings in air and water during the Cirkulacija 2 visit in Finland. The place of rest and contemplation was at Future Lake near Helsinki and the performance place was on Merikerho club/ ship in Helsinki harbor. Boštjan Leskovšek was using the underwater recordings as his instrument. Here it is as separate album.
  • A recording of Cirkulacija 2 (Stefan Doepner, Boštjan Leskovšek, Borut Savski) performance at Merikerho club Helsinki Finland on 20th October 2018. Visit was part of two-way exchange between Ljubljana and Helsinki (Cirkulacija 2 and Koelse = Association of experimental electronics – Kokeellisen Elektroniikan Seura)
  • V gosteh v C2 je bil John Duncan, eden temeljnih sodobnih radikalnih umetnikov zadnjih štirideset let. Z Duncanom smo v veliki dvorani Cirkulacije 2 v treh dneh pripravili kvadrofonsko situacijo v kateri smo se zvrstili vsi sodelujoči. Domači sodelujoči: Iva Tratnik, Stefan Doepner, Boštjan Leskovšek in Borut Savski.
  • Double-bill/ triple action. On the occasion of Mike Hentz' Mental Landscapes lecture at Cirkulacija 2 - a concert occurred: Javier Areal Vélez – Argentinian composer and guitar improviser claiming to be open to any kind of participation visited C2. He was joined by the two local strummers: Leskovšek and Savski.
  • Moške sodobne različice vokaliziranja so izven gostilne ali cerkve (formatiranih oblik pevskih zborov) redke. Na pobudo Košnika, ob neposrednem nedavnem vzoru Tomažinke, je nastala ideja za uporabo glasu kot izhodišče in elektroakustične prijeme kot berglo za tri zvočne raziskave.
  • Ob otvoritvi sezone Cirkulacija 2 | leto 2017/ letnik X - prigodni kulturno-umetniški program – impro session, dva ali trije. Mali synthi velikega Boštjana in otožni zvoki mandolin – Savski + Cirkulino ter Kristl.
  • Bogdana Herman in Borut Savski sva leta 2010 zasnovala projekt Novokomponiranih slovenskih ljudskih, kar je rodilo sedem javnih koncertov in zbirni cd album. V letu 2016 se je začel novi krog slovenskih novoljudskih. Delni rezultati so že dostopni ...