« Nazaj slovensko english

June 2008

O KUD-u Trivia

KUD Trivia so leta 2004 ustanovili Marija Mojca Pungerčar, Borut Savski in Marjan Kokot. Poglavitna aktivnost društva je usmerjena v ustvarjanje, podpiranje in produkcijo umetniških projektov članov in sodelavcev s poudarkom na sodobni vizualni in intermedijski produkciji.

Od leta 2016 ima KUD Trivia status  “javni interes na področju kulture”.

Marija Mojca Pungerčar je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani in magistrirala iz novih žanrov na San Francisco Art Institute v Kaliforniji. Od leta 1983 deluje na področjih sodobne vizualne umetnosti. Njeno delo je socialno angažirano in ima močan dokumentarni značaj. Posveča se inštalaciji, videu, performansu in gledališki kostumografiji. Je urednica spletnega medija Artservis.

Borut Savski je intermedijski umetnik, ki deluje na področju konceptov in kontekstov, še zlasti v povezavi z zvokom (in zvočnimi objekti) kot metaforami. Njegove umetniške inštalacije so konceptualno orientirane, medtem ko performansi predstavljajo bolj neposredne – kontekstualne situacije. Deluje tudi na področjih neodvisnega radia, interneta in elektronike.

Marjan Kokot je spletni novinar. V preteklosti je bil urednik spletnega časopisa 24ur.com, deloval pa je tudi na področju medijskega aktivizma in založništva.

logo-majPreberite si odgovore na pogosto zastavljena vprašanja o Novičniku, oglejte si primerek kazala  in se prepričajte, kako so naročniki zadovoljni z Novičnikom!
...več »

Trivia Records Zapisi

  • Bogdana Herman in Borut Savski sva leta 2010 zasnovala projekt Novokomponiranih slovenskih ljudskih, kar je rodilo sedem javnih koncertov in zbirni cd album. V letu 2016 se je začel novi krog slovenskih novoljudskih. Delni rezultati so že dostopni ...
  • Some files for simplistic arduino versions with atmega 8, 88, 168, 328 - commonly known as Poorduino. There are some boards for flashing bootloaders with standard arduino board. Etc.
  • Make a midi-sequencer arduino shield called Cirkulino. It acts as 8-step midi-sequencer (the sender of notes) and also as five potentiometer midi-controller. Some additional parametric randomizing functions take it away from simple "metronome" - into direction of "mantra machine" shruti-box. For automata usages some more steps could be useful (8, 16, 24, 32).
  • Theremidi Orchestra (glag.) so bili ustanovljeni po zaključku tridnevne delavnice izdelovanja teremin fizičnih vmesnikov na Ljudmili v maju 2011. Praktični in hrupni elektro-ansambel obstaja v večnem sedanjiku, čeprav se tudi naslanja na zgodovino elektronske godbe, medtem ko število članov niha med osem in deset, včasih tudi dvanajst. Izbor nekaterih nastopov in vaj.
  • Trojni album Dušana Zidarja (akka Spiro Mason) je zvočna študija "vizualca", ki se loti preverjanja zvočne vsebnosti podobe (fotografije), ko je ta prevedena iz digitalne slikovne reprezentacije v zvočno.
  • Zbirka posnetkov z različnih dogodkov v sklopu dejavnosti Cirkulacije 2 v letu 2012. Osnovno gibalo je bilo gostovanje v Zagrebu v galeriji Močvara (koprodukcija: Kontejner), pred in po tem pa je bilo še nekaj enodnevnih dogodkov imenovanih Social Noise Sessions, pri katerih so sodelovali mednarodni kolegi.
  • Nevestina harfa je vmesni rezultat zdaj že večletne serije sodelovanj Uzvočevalcev (Bogdana Herman, Zvonka T Simčič, Borut Savski, Franc Cegnar, Miha Tomšič). Tokrat se je pridružila še Silvana Paletti. V letu 2012 so Nevestino harfo izvedli dvakrat: pri cerkvi Sv. Ane v Žlebah pri Medvodah (september 2012) in na Ljubljanskem gradu (december 2012).