« Nazaj slovensko english

February 2015

IZŠEL JE FEBRUARSKI NOVIČNIK ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI

logo-februarSe vam zdi možno, da bi kulturniki z veseljem pričakovali novice o davkih, prispevkih in novih birokratskih obveznostih? Najbrž ne. Pa vendar se to dogaja pri Novičniku za samozaposlene v kulturi!

Druga letošnja številka je izšla 6. februarja, z rubrikami Tematski članek, Vprašali ste, Obvestila, V branje. Februarski Novičnik izčrpno poroča o problemu javnosti osebnih računov za poslovno rabo, njegovi naročniki pa so bili prva javnost, ki je izvedela, kdo so njihovi zastopniki na ministrstvu za kulturo. Novičnik informira tudi o davčnih zadevah, vezanih knjigah in  e-računih ter naročnike mehko pripravlja na najbolj pomembno obveznost do davcne uprave – letni obracun akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti. Članke spremlja aktualen izbor razpisov, obvestil in priporočenega branja.

Še niste naročeni? Pridružite se tistim, ki Novičniku že zaupajo!

Celoletna naročnina stane 20 evrov. Edini vir financiranja Novičnika so naročnine, ki so v celoti namenjene njegovemu obratovanju.

Več informacij o Novičniku:
http://www.3via.org/trivia/?p=1125

Informacije in prijave:
Mag. Marija Mojca Pungerčar, ustanoviteljica in urednica
mojca.pungercar@guest.arnes.si
041 882 593
===========
www.mojca.info
www.3via.org

logo-majPreberite si odgovore na pogosto zastavljena vprašanja o Novičniku, oglejte si primerek kazala  in se prepričajte, kako so naročniki zadovoljni z Novičnikom!
...več »

Trivia Records Zapisi

  • Bogdana Herman in Borut Savski sva leta 2010 zasnovala projekt Novokomponiranih slovenskih ljudskih, kar je rodilo sedem javnih koncertov in zbirni cd album. V letu 2016 se je začel novi krog slovenskih novoljudskih. Delni rezultati so že dostopni ...
  • Some files for simplistic arduino versions with atmega 8, 88, 168, 328 - commonly known as Poorduino. There are some boards for flashing bootloaders with standard arduino board. Etc.
  • Make a midi-sequencer arduino shield called Cirkulino. It acts as 8-step midi-sequencer (the sender of notes) and also as five potentiometer midi-controller. Some additional parametric randomizing functions take it away from simple "metronome" - into direction of "mantra machine" shruti-box. For automata usages some more steps could be useful (8, 16, 24, 32).
  • Theremidi Orchestra (glag.) so bili ustanovljeni po zaključku tridnevne delavnice izdelovanja teremin fizičnih vmesnikov na Ljudmili v maju 2011. Praktični in hrupni elektro-ansambel obstaja v večnem sedanjiku, čeprav se tudi naslanja na zgodovino elektronske godbe, medtem ko število članov niha med osem in deset, včasih tudi dvanajst. Izbor nekaterih nastopov in vaj.
  • Trojni album Dušana Zidarja (akka Spiro Mason) je zvočna študija "vizualca", ki se loti preverjanja zvočne vsebnosti podobe (fotografije), ko je ta prevedena iz digitalne slikovne reprezentacije v zvočno.
  • Zbirka posnetkov z različnih dogodkov v sklopu dejavnosti Cirkulacije 2 v letu 2012. Osnovno gibalo je bilo gostovanje v Zagrebu v galeriji Močvara (koprodukcija: Kontejner), pred in po tem pa je bilo še nekaj enodnevnih dogodkov imenovanih Social Noise Sessions, pri katerih so sodelovali mednarodni kolegi.
  • Nevestina harfa je vmesni rezultat zdaj že večletne serije sodelovanj Uzvočevalcev (Bogdana Herman, Zvonka T Simčič, Borut Savski, Franc Cegnar, Miha Tomšič). Tokrat se je pridružila še Silvana Paletti. V letu 2012 so Nevestino harfo izvedli dvakrat: pri cerkvi Sv. Ane v Žlebah pri Medvodah (september 2012) in na Ljubljanskem gradu (december 2012).