« Back slovensko english

December, 2014

NOVIČNIK ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI JE LAHKO KORISTNO DARILO!

novicnikSte samozaposleni v kulturi in pogrešate pravega sogovornika, s katerim bi se lahko pogovorili o svojih pravicah in dolžnostih? Sta vam birokratski in računovodski jezik tuja, se s svojimi vprašanji nimate na koga obrniti?

Morda ne veste, da Marija Mojca Pungerčar že eno leto informiram in svetujem samozaposlenim kulturnikom z Novičnikom za samozaposlene v kulturi, ki pomaga prav pri teh zagatah. Namenjen je samozaposlenim, ki želijo biti na tekočem in se razbremeniti skrbi glede statusa, prispevkov, davkov in drugih stvari v zvezi z opravljanjem dejavnosti.

Naročniki enkrat na mesec prejmejo sveženj aktualnih novic, navodil in nasvetov z vsemi potrebnimi povezavami. V to ceno pa so vključena tudi dodatna pojasnila in osebni nasveti po potrebi.

V letu 2014 so bili naročniki deležni ažurnega, prijaznega in nezateženega informiranja ter svetovanja glede novosti v pristojni zakonodaji, statusa, prispevkov za socialno varnost in pravic, ki iz njih izhajajo, glede aktualnih davčnih obveznosti in še mnogo drugega! Novičnik je razlagal neosebne uradne dopise, opozarjal na pomembne roke in objavljal razpise, a le tiste izbrane, ki so ponudili priložnost za plačano delo oz sodelovanje, za ostale pa je naročnike napotil na prave vire.

Takole so ga naročniki pohvalili:

– NOVIČNIK JE ZELO UPORABEN.

– Super novičnik!!

– PRIPOROČAM VSEM SAMOZAPOSLENIM!

– Meni veliko pomaga.

– MENI JE NOVIČNIK SUPER! GA TUDI REKLAMIRAM.

– zadovoln z infoti

– ABSOLUTNO POMEMBNE INFO ZA MENE.

Na novičnik se je potrebno naročiti. Enoletna naročnina stane 20 eur, poravnate jo na bančnem računu na podlagi izdanega računa, ki vam ga pošljemo.  Pozor! Naročnine ne poravnavajte s paypal donacijo!

Novičnik sem decembra 2013 ustanovila mag. Marija Mojca Pungerčar, samozaposlena vizualna umetnica, ki ga tudi vodim in urejam. Med leti 2004 – 2013 sem samozaposlene informirala in jim svetovala kot urednica spletnega medija Artservis.org. Tri  mandate sem bila tudi prostovoljska članica dialoske skupine za samozaposlene na Ministrstvu za kulturo.

V prvem letu delovanja je Novičnik zorel in se razvijal, zato je zdaj odličen trenutek, da se nanj naročite! Enoletno naročnino pa lahko tudi poklonite bližnjemu samozaposlenemu kot koristno darilo!

Lep pozdrav,
Mag. Marija Mojca Pungerčar

—————————–

Informacije in naročila:
mojca.pungercar@guest.arnes.si
041 882 593

—————————–

Izdajatelj Novičnika je KUD Trivia. Novičnik se financira samo z naročninami, ki so v celoti namenjene obratovanju Novičnika.

——————————

http://www.mojca.info
http://www.3via.org/trivia/

——————————

Trivia Records Zapisi

  • Field recordings in air and water during the Cirkulacija 2 visit in Finland. The place of rest and contemplation was at Future Lake near Helsinki and the performance place was on Merikerho club/ ship in Helsinki harbor. Boštjan Leskovšek was using the underwater recordings as his instrument. Here it is as separate album.
  • A recording of Cirkulacija 2 (Stefan Doepner, Boštjan Leskovšek, Borut Savski) performance at Merikerho club Helsinki Finland on 20th October 2018. Visit was part of two-way exchange between Ljubljana and Helsinki (Cirkulacija 2 and Koelse = Association of experimental electronics – Kokeellisen Elektroniikan Seura)
  • V gosteh v C2 je bil John Duncan, eden temeljnih sodobnih radikalnih umetnikov zadnjih štirideset let. Z Duncanom smo v veliki dvorani Cirkulacije 2 v treh dneh pripravili kvadrofonsko situacijo v kateri smo se zvrstili vsi sodelujoči. Domači sodelujoči: Iva Tratnik, Stefan Doepner, Boštjan Leskovšek in Borut Savski.
  • Double-bill/ triple action. On the occasion of Mike Hentz' Mental Landscapes lecture at Cirkulacija 2 - a concert occurred: Javier Areal Vélez – Argentinian composer and guitar improviser claiming to be open to any kind of participation visited C2. He was joined by the two local strummers: Leskovšek and Savski.
  • Moške sodobne različice vokaliziranja so izven gostilne ali cerkve (formatiranih oblik pevskih zborov) redke. Na pobudo Košnika, ob neposrednem nedavnem vzoru Tomažinke, je nastala ideja za uporabo glasu kot izhodišče in elektroakustične prijeme kot berglo za tri zvočne raziskave.
  • Ob otvoritvi sezone Cirkulacija 2 | leto 2017/ letnik X - prigodni kulturno-umetniški program – impro session, dva ali trije. Mali synthi velikega Boštjana in otožni zvoki mandolin – Savski + Cirkulino ter Kristl.
  • Bogdana Herman in Borut Savski sva leta 2010 zasnovala projekt Novokomponiranih slovenskih ljudskih, kar je rodilo sedem javnih koncertov in zbirni cd album. V letu 2016 se je začel novi krog slovenskih novoljudskih. Delni rezultati so že dostopni ...
  • Vrhunec performativnega segmenta Klima Dekadenca, v katerem so sodelujoči poprimjeli za instrumente in odigrali pravi koncert! Predvideni naslovi: Nedekadentni koncert, Trije teddybearji in miss Biggy, Trije dandybearji in kraljica Avi. Koncert je potekal pod taktirko Mikea Hentza, že drugič gostujočega v projektih Cirkulacije 2.
  • Some files for simplistic arduino versions with atmega 8, 88, 168, 328 - commonly known as Poorduino. There are some boards for flashing bootloaders with standard arduino board. Etc.
  • Make a midi-sequencer arduino shield called Cirkulino. It acts as 8-step midi-sequencer (the sender of notes) and also as five potentiometer midi-controller. Some additional parametric randomizing functions take it away from simple "metronome" - into direction of "mantra machine" shruti-box. For automata usages some more steps could be useful (8, 16, 24, 32).