« Nazaj slovensko english

November 2016

NOVIČNIKOVA DELAVNICA ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI

 

logo-februarNovičnik za samozaposlene v kulturi prireja svojo prvo delavnico,  namenjeno ustvarjalcem, ki delujejo v vseh poklicih na področju kulture. Delavnica bo 7. 12. 2016 na Trgu Prekomorskih brigad 1 v Ljubljani. Vabljeni k prijavam!

Na delavnici vas čaka vpogled v aktualne statusne in davčne vidike opravljanja samostojne dejavnosti, deležni pa boste tudi odgovorov na vasa vprašanja!

Po treh letih uspešnega informiranja in svetovanja po mejlu se Novičnik za samozaposlene v kulturi tako širi tudi v realni prostor.

————————–

KJE IN KDAJ?

Delavnica bo potekala v sredo, 7. 12. 2016, od 10.00 h – 12.30 h na Trgu Prekmorskih brigad 1 v Ljubljani, v sejni sobi v 6. nadstropju hiše, ki si jo zraven Kina Siška delijo nevladne organizacije in izpostava mestne upravne enote Siška.

Delavnico bom vodila urednica Novičnika mag. Marija Mojca Pungerčar v sodelovanju z računovodjo Barbaro Krevh.

————————–

PROGRAM:

Statusni vidiki opravljanja dejavnosti:

Status in kako ga uporabljati:
– Pridobitev in podaljševanje prispevkov za socialno varnost.
– Status in pravica do socialnih transferjev, subvencij in nadomestil (bolniško, porodniško, brezposelno…).
– Kaj nam prinašajo spremembe Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo (ZUJIK).

Opravljanje dejavnosti:
– Kako registrirati dodatne dejavnosti na Ministrstvu za kulturo.
– Razlika med delom iz dejavnosti in delom izven dejavnosti.
– Razlike med samozaposlenim kulturnikom in s.p.-jem.
– Kombinacija statusa in popoldanskega s.p.-ja.
– Status in osebno dopolnilno delo.

 

Davčni vidiki opravljanja dejavnosti:

Normiranci v.s. ‘knjigovodje’:
– Katere so posebnosti, prednosti in slabosti obeh sistemov – uveljavljanja normiranih (pavšalnih) stroškov in vodenja knjig (uveljavljanja dejanskih stroškov).
– V katerih primerih se normirancu splača preiti na knjigovodstvo in obratno.
– Pregled dosedanje zgodovine pavšalne obdavčitve in kako se pripraviti na morebitne spremembe.

Vodenje knjig:
– Kateri stroški sodijo med upravičene odhodke.
– Knjigovodske obveznosti in računovodski stroški.
– O prednostih prostovoljne priglasitve za davek na dodano vrednost (DDV).

————————–

Morda niste v programu našli tistega, kar vas zanima? Ne skrbite! Delavnica se bo prilagodila udeležencem, zato vabimo vse, ki bi se radi prijavili, da nam pošljete svoja vprašanja. Tako si lahko zagotovite odgovore nanje na delavnici.

————————–

KOTIZACIJA IN PRIJAVA:

Kotizacija za delavnico je 30,00 €. Po prijavi vam bomo poslali račun, ki ga poravnate preko banke.
Prijave sprejemamo po mejlu: mojca.pungercar@guest.arnes.si

Delavnice se lahko udeležite po plačilu kotizacije.

Podatki za plačilo:
Št. računa / IBAN: SI56 6100 0000 9145 022
Naslov prejemnika: Kulturno umetniško društvo Trivia, Križevniška 7, 1000 Ljubljana
Namen: Kotizacija za delavnico.
Naslov banke: Delavska hranilnica, Miklošičeva 5, 1000 Ljubljana.

Če boste kotizacijo poravnali na dan delavnice, prinesite s seboj potrdilo o plačilu.

Več informacij:
mojca.pungercar@guest.arnes.si
041 882 593

————————–

O ORGANIZATORJIH DELAVNICE:

Novičnik za samozaposlene v kulturi je edini specializirani informacijski in svetovalni servis za samozaposlene v kulturi v našem prostoru. Izdaja ga Kulturno umetniško drustvo Trivia, ki ima status javnega interesa na področju kulture. Novičnik se financira samo z naročninami.

»Rada bi se zahvalila za vse informacije in možnost vprašati zanje, z veseljem vsakič plačam naročnino, ker je vredno«, pravi naročnica Dašenka Frece.

Več pohval in informacij o Novičniku:
http://www.3via.org/trivia/?p=1371
http://www.3via.org/trivia/?p=1186
http://www.3via.org/trivia/?p=1125
————————–
Marija Mojca Pungerčar je akademska slikarka in magistrica likovne umetnosti, avtorica projektov Prava Runotova Volna (2016), Socialdress – Moč Ljudem (2013) in drugih odmevnih umetniških projektov. Kot Fulbrigtova štipendistka je leta 2001 magistrirala na San Francisco Art Institute v ZDA. Med leti 2004 – 2013 je bila urednica spletnega portala Artservis. Leta 2014 je ustanovila Novičnik za samozaposlene v kulturi, ki ga tudi vodi in ureja.

»Marija Mojca Pungerčar je umetnica, ki je verjetno najbolje informirana oseba za področje samozaposlovanja v kulturi pri nas.« (Mojca Pišek, Dnevnik, 10. 8. 2013).
————————–
Barbara Krevh je vodja računovodskega servisa Računovodstvo Krevh, ki se dobro spozna tudi na posebnosti davčnega okolja za kulturnike.

————————–

PARKIRANJE NA LOKACIJI:

Pred hišo je mogoče parkirati na na Parkirišču Trg prekomorskih brigad, med Celovško cesto in Derčevo ulico, iz katere je urejen uvoz na parkirišče. Prvi dve uri in vsaka naslednja ura parkiranja stane 0,60 €.

Več o lokaciji in dostopih na povezavi:
http://www.upravneenote.gov.si/ljubljana/o_upravni_enoti/lokacije_upravne_enote/izpostava_siska/

logo-majPreberite si odgovore na pogosto zastavljena vprašanja o Novičniku, oglejte si primerek kazala  in se prepričajte, kako so naročniki zadovoljni z Novičnikom!
...več »

Trivia Records Zapisi

  • Double-bill/ triple action. On the occasion of Mike Hentz' Mental Landscapes lecture at Cirkulacija 2 - a concert occurred: Javier Areal Vélez – Argentinian composer and guitar improviser claiming to be open to any kind of participation visited C2. He was joined by the two local strummers: Leskovšek and Savski.
  • Moške sodobne različice vokaliziranja so izven gostilne ali cerkve (formatiranih oblik pevskih zborov) redke. Na pobudo Košnika, ob neposrednem nedavnem vzoru Tomažinke, je nastala ideja za uporabo glasu kot izhodišče in elektroakustične prijeme kot berglo za tri zvočne raziskave.
  • Ob otvoritvi sezone Cirkulacija 2 | leto 2017/ letnik X - prigodni kulturno-umetniški program – impro session, dva ali trije. Mali synthi velikega Boštjana in otožni zvoki mandolin – Savski + Cirkulino ter Kristl.
  • Bogdana Herman in Borut Savski sva leta 2010 zasnovala projekt Novokomponiranih slovenskih ljudskih, kar je rodilo sedem javnih koncertov in zbirni cd album. V letu 2016 se je začel novi krog slovenskih novoljudskih. Delni rezultati so že dostopni ...
  • Vrhunec performativnega segmenta Klima Dekadenca, v katerem so sodelujoči poprimjeli za instrumente in odigrali pravi koncert! Predvideni naslovi: Nedekadentni koncert, Trije teddybearji in miss Biggy, Trije dandybearji in kraljica Avi. Koncert je potekal pod taktirko Mikea Hentza, že drugič gostujočega v projektih Cirkulacije 2.
  • Some files for simplistic arduino versions with atmega 8, 88, 168, 328 - commonly known as Poorduino. There are some boards for flashing bootloaders with standard arduino board. Etc.
  • Make a midi-sequencer arduino shield called Cirkulino. It acts as 8-step midi-sequencer (the sender of notes) and also as five potentiometer midi-controller. Some additional parametric randomizing functions take it away from simple "metronome" - into direction of "mantra machine" shruti-box. For automata usages some more steps could be useful (8, 16, 24, 32).
  • Theremidi Orchestra (glag.) so bili ustanovljeni po zaključku tridnevne delavnice izdelovanja teremin fizičnih vmesnikov na Ljudmili v maju 2011. Praktični in hrupni elektro-ansambel obstaja v večnem sedanjiku, čeprav se tudi naslanja na zgodovino elektronske godbe, medtem ko število članov niha med osem in deset, včasih tudi dvanajst. Izbor nekaterih nastopov in vaj.
  • Trojni album Dušana Zidarja (akka Spiro Mason) je zvočna študija "vizualca", ki se loti preverjanja zvočne vsebnosti podobe (fotografije), ko je ta prevedena iz digitalne slikovne reprezentacije v zvočno.
  • Zbirka posnetkov z različnih dogodkov v sklopu dejavnosti Cirkulacije 2 v letu 2012. Osnovno gibalo je bilo gostovanje v Zagrebu v galeriji Močvara (koprodukcija: Kontejner), pred in po tem pa je bilo še nekaj enodnevnih dogodkov imenovanih Social Noise Sessions, pri katerih so sodelovali mednarodni kolegi.