« Nazaj slovensko english

February 2019

VABILO ZA VKLJUČITEV V PROJEKT UPOSABLJANJA ZA DELO V KULTURI

KUD Trivia išče brezposelne, ki bi se želeli usposabljati za delo v kulturi. Sodelovanje je honorirano. Prijava na zavodu za zaposlovanje ni pogoj. Sodelovanje v projektu usposabljanja je sicer odvisno od naše uspešnosti prijave na razpis. Primerno je še zlasti za dolgotrajno brezposelne.

Za več informacij pokličite: 041 882 593 ali pišite: mojca.pungercar@guest.arnes.si

Informacije o projektih usposabljanja, ki ju je v letih 2017 in 2018 izvedlo KUD Trivia:
Med zverjo in nemočjo
Spominska knjiga – za danes in jutri

Odzivi lanskih udeležencev:
»Danes si prav pozitivno presenečen, ko sodeluješ z ljudmi, ki so tako korektni in profesionalni kot so, po moji izkušnji, pri KUD Trivia«. Nevenka Miklič Perne.
»Vesel sem, da sem se udeležil projekta, ustvarjal in spoznal druge udeležence ter njihova dela. Druženje je bilo prijetno in zaključni dogodek dan, ki mi bo ostal v lepem spominu«. Nebojša Mijatović.
“Sodelovanje z Marijo Mojco Pungečar ni samo v smislu klasičnega mentorstva. Je nekaj več – znanje s področja udejstvovanja v kulturi je podano s kritično in prav tako entuziastično držo – odlično pa je tudi spodbujanje k (samo)angažiranosti od samega začetka do konca projekta.” Tonja Jelen.

Na fotografiji zgoraj: Matej Mijatović in Andraž Kržič med izvajanjem pesmi Nebojše Mijatovića na dogodku Med zverjo in nemočjo v Cirkulaciji 2.
Fotpgrafija levo: Predvajanje videa Vesne Godler na dogodku Spominska knjiga – za danes in jutri v Cirkulaciji 2.

Foto: Boštjan Leskovšek.

Trivia Records Zapisi

  • Double-bill/ triple action. On the occasion of Mike Hentz' Mental Landscapes lecture at Cirkulacija 2 - a concert occurred: Javier Areal Vélez – Argentinian composer and guitar improviser claiming to be open to any kind of participation visited C2. He was joined by the two local strummers: Leskovšek and Savski.
  • Moške sodobne različice vokaliziranja so izven gostilne ali cerkve (formatiranih oblik pevskih zborov) redke. Na pobudo Košnika, ob neposrednem nedavnem vzoru Tomažinke, je nastala ideja za uporabo glasu kot izhodišče in elektroakustične prijeme kot berglo za tri zvočne raziskave.
  • Ob otvoritvi sezone Cirkulacija 2 | leto 2017/ letnik X - prigodni kulturno-umetniški program – impro session, dva ali trije. Mali synthi velikega Boštjana in otožni zvoki mandolin – Savski + Cirkulino ter Kristl.
  • Bogdana Herman in Borut Savski sva leta 2010 zasnovala projekt Novokomponiranih slovenskih ljudskih, kar je rodilo sedem javnih koncertov in zbirni cd album. V letu 2016 se je začel novi krog slovenskih novoljudskih. Delni rezultati so že dostopni ...
  • Vrhunec performativnega segmenta Klima Dekadenca, v katerem so sodelujoči poprimjeli za instrumente in odigrali pravi koncert! Predvideni naslovi: Nedekadentni koncert, Trije teddybearji in miss Biggy, Trije dandybearji in kraljica Avi. Koncert je potekal pod taktirko Mikea Hentza, že drugič gostujočega v projektih Cirkulacije 2.
  • Some files for simplistic arduino versions with atmega 8, 88, 168, 328 - commonly known as Poorduino. There are some boards for flashing bootloaders with standard arduino board. Etc.
  • Make a midi-sequencer arduino shield called Cirkulino. It acts as 8-step midi-sequencer (the sender of notes) and also as five potentiometer midi-controller. Some additional parametric randomizing functions take it away from simple "metronome" - into direction of "mantra machine" shruti-box. For automata usages some more steps could be useful (8, 16, 24, 32).
  • Theremidi Orchestra (glag.) so bili ustanovljeni po zaključku tridnevne delavnice izdelovanja teremin fizičnih vmesnikov na Ljudmili v maju 2011. Praktični in hrupni elektro-ansambel obstaja v večnem sedanjiku, čeprav se tudi naslanja na zgodovino elektronske godbe, medtem ko število članov niha med osem in deset, včasih tudi dvanajst. Izbor nekaterih nastopov in vaj.
  • Trojni album Dušana Zidarja (akka Spiro Mason) je zvočna študija "vizualca", ki se loti preverjanja zvočne vsebnosti podobe (fotografije), ko je ta prevedena iz digitalne slikovne reprezentacije v zvočno.
  • Zbirka posnetkov z različnih dogodkov v sklopu dejavnosti Cirkulacije 2 v letu 2012. Osnovno gibalo je bilo gostovanje v Zagrebu v galeriji Močvara (koprodukcija: Kontejner), pred in po tem pa je bilo še nekaj enodnevnih dogodkov imenovanih Social Noise Sessions, pri katerih so sodelovali mednarodni kolegi.