« Nazaj slovensko english

March 2013

TR na TRESK 2013 s kopico novosti

TreskTriviaRec_Stojnica2013_DusanTrivia Records na TRESKu 2013 predstavlja kopico novosti iz lanskoletne in letošnje produkcije zvočne umetnosti v neposredni urbani okolici: Cirkulacija 2, Theremidi Orchestra, Spiro Mason akka Dušan Zidar, Borut Savski, Zvonka T Simčič in Uzvočevalci…

Festival neodvisnega založništva TRESK #4 – obračun glasbe in založništva, ki ga organizira Radio Študent, poteka v četrtek, 14. marca 2013 po 19.00 v Kinu Šiški in v petek  15. marca 2013 po 18.00 v Metropolu na Kersnikovi 6.
http://www.tresk.si

Theremidi Orchestra so bili ustanovljeni po zaključku tridnevne delavnice izdelovanja teremin fizičnih vmesnikov na Ljudmili v maju 2011. Praktični in hrupni elektro-ansambel obstaja v večnem sedanjiku, ceprav se tudi naslanja na zgodovino elektronske godbe, medtem ko število članov niha med osem in deset, včasih tudi dvanajst. Tu je izbor nekaterih nastopov in vaj.
http://www.3via.org/records/index.php?opt=item&id=68

Cirkulacija 2 – zbirka posnetkov z različnih dogodkov v sklopu dejavnosti Platforma za totalno umetnost letu 2012. Osnovno gibalo je bilo gostovanje v Zagrebu v galeriji Močvara (koprodukcija: Kontejner) junija 2012. Pred in po tem pa je bilo še nekaj enodnevnih dogodkov Social Noise Sessions, pri katerih so sodelovali tudi mednarodni kolegi.
http://www.3via.org/records/index.php?opt=item&id=66

Sound from Squares je trojni album Dušana Zidarja (akka Spiro Mason) je zvočna študija “vizualca”, ki se loti preverjanja zvočne vsebnosti podobe (fotografije), ko je ta prevedena iz digitalne slikovne reprezentacije v zvočno.
http://www.3via.org/records/index.php?opt=item&id=67

Nevestina harfa je vmesni rezultat zdaj že večletne serije sodelovanj Uzvočevalcev (Bogdana Herman, Zvonka T Simčič, Borut Savski, Franc Cegnar, Miha Tomšič). Tokrat se je pridružila še Silvana Paletti. V letu 2012 so Nevestino harfo izvedli dvakrat: pri cerkvi Sv. Ane v Žlebah pri Medvodah in v kapeli Sv. Jurija na Ljubljanskem gradu.
http://www.3via.org/records/index.php?opt=item&id=65