« Nazaj slovensko english

October 2011

Socialdress v Romuniji in na Hrvaškem

socialdress Marija Mojca Pungerčar se bo 15. oktobra 2011 z delavnico reciklaže kravat predstavila v Cluju, 29. oktobra 2011 pa z delavnico reciklaže uniform in narodnih simbolov v Zagrebu.

15. oktober 2011: Socialdress delavnica reciklaže kravat v Romuniji

Projekt Socialdress se bo z delavnico reciklaže kravat predstavil v mestu Cluj. Na delavnici bodo raziskovali možnosti predelave rabljenih kravat v nova oblačila in modne dodatke. Delavnica se bo zaključila z javno razstavo izdelkov.

Gostitelj in soorganizator dogodka je organizacija Fundația AltArt. Delavnica Socialdress se bo odvijala v prostorih neodvisnega centra za sodobno umetnost Fabrica de Pensule na naslovu  Str. Henri Barbusse 59-61, Cluj, v soboto, 15. 10. 2011 med 11.00 in 18.00 uro. Vodila jo bo avtorica projekta Marija Mojca Pungerčar. S sposojo šivalnih strojev in strokovno pomočjo bo sodeloval tudi romunski modni kreator Istvan Campan.

Gre za drugo Socialdress tematsko delavnico na temo reciklaže kravat. Prva, ki je bila leta 2008 v Ljubljani, je bila namenjena članicam in članom diplomatske skupnosti v Sloveniji.

29. oktober 2011: Socialdress delavnica reciklaže nacionalnih simbolov na Hrvaškem

Projekt Socialdress se bo predstavil v Zagrebu z delavnico reciklaže nacionalnih simbolov. Poigrali se bodo s konceptom uniforme in nacionalnih simbolov ter v nova oblačila in modne dodatke preoblikovali uniforme, pokrivala, medalje in drugo, kar je od katerekoli vojne ostalo v zagrebških domovih. Delavnica se bo zaključila z inštalacijo, ki bo javno na ogled.

Lokacija delavnica je Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, na naslovu Kneza Mislava 11. Delavnica bo potekala v soboto, 29. 10. 2011 med 11.00 in 18.00 uro. Vodili jo bosta Marija Mojca Pungerčar in Suzana Belak Pungartnik. S sposojo šivalnih strojev in strokovno pomočjo (Deborah Hustić aka body pixel, Stella Leboš) bo sodeloval tudi Hacklab I’MM_ iz Zagreba.

Gostitelj in sooorganizator delavnice je UIII – Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja. Delavnica je del projekta Mnemosyne – Kazalište sjećanja (Theatre of Memories).

Delavnica reciklaže nacionalnih simbolov na Facebooku:
http://www.facebook.com/event.php?eid=292776134073235

Fotografije:
http://www.socialdress.net/index.php?htm=socialdress/delavnica

=========================

O projektu Socialdress:

Avtorica projekta Socialdress je umetnica Marija Mojca Pungerčar. Izraz socialna obleka označuje oblačila, ki delujejo povezovalno v smislu skupnosti. Na delavnicah, ki potekajo od leta 2006, nastajajo duhovita in funkcionalna oblačila, ki jih je enostavno izdelati. Pomemben del delavnic je komunikacija – izmenjava zgodb in izkušenj. Na ta način ustvarjamo in širimo blagovno znamko Socialdress. Obleke Socialdress ni mogoče kupiti v trgovini, mogoče jo je le izdelati.

Producent projekta Socialdress je KUD Trivia.
Projekt Socialdress med leti 2010- 2013 sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

Več informacij o projektu Socialdress: www.socialdress.net
Več informacij o avtorici: www.mojca.info

=========================

Kontakt:
041 882 593
mojca.pungercar@guest.arnes.si

=========================

Povezave:
Fundația AltArt: http://www.altart.org/
Fabrica de Pensule: http://www.fabricadepensule.ro/
Pogon : http://www.upogoni.org
UIII: http://www.uiii.org/
Mnemosyne – Kazalište sjećanja: http://www.theatreofmemories.org/
body pixel: http://www.body-pixel.com/

logo-majPreberite si odgovore na pogosto zastavljena vprašanja o Novičniku, oglejte si primerek kazala  in se prepričajte, kako so naročniki zadovoljni z Novičnikom!
...več »

Trivia Records Zapisi

  • Bogdana Herman in Borut Savski sva leta 2010 zasnovala projekt Novokomponiranih slovenskih ljudskih, kar je rodilo sedem javnih koncertov in zbirni cd album. V letu 2016 se je začel novi krog slovenskih novoljudskih. Delni rezultati so že dostopni ...
  • Some files for simplistic arduino versions with atmega 8, 88, 168, 328 - commonly known as Poorduino. There are some boards for flashing bootloaders with standard arduino board. Etc.
  • Make a midi-sequencer arduino shield called Cirkulino. It acts as 8-step midi-sequencer (the sender of notes) and also as five potentiometer midi-controller. Some additional parametric randomizing functions take it away from simple "metronome" - into direction of "mantra machine" shruti-box. For automata usages some more steps could be useful (8, 16, 24, 32).
  • Theremidi Orchestra (glag.) so bili ustanovljeni po zaključku tridnevne delavnice izdelovanja teremin fizičnih vmesnikov na Ljudmili v maju 2011. Praktični in hrupni elektro-ansambel obstaja v večnem sedanjiku, čeprav se tudi naslanja na zgodovino elektronske godbe, medtem ko število članov niha med osem in deset, včasih tudi dvanajst. Izbor nekaterih nastopov in vaj.
  • Trojni album Dušana Zidarja (akka Spiro Mason) je zvočna študija "vizualca", ki se loti preverjanja zvočne vsebnosti podobe (fotografije), ko je ta prevedena iz digitalne slikovne reprezentacije v zvočno.
  • Zbirka posnetkov z različnih dogodkov v sklopu dejavnosti Cirkulacije 2 v letu 2012. Osnovno gibalo je bilo gostovanje v Zagrebu v galeriji Močvara (koprodukcija: Kontejner), pred in po tem pa je bilo še nekaj enodnevnih dogodkov imenovanih Social Noise Sessions, pri katerih so sodelovali mednarodni kolegi.
  • Nevestina harfa je vmesni rezultat zdaj že večletne serije sodelovanj Uzvočevalcev (Bogdana Herman, Zvonka T Simčič, Borut Savski, Franc Cegnar, Miha Tomšič). Tokrat se je pridružila še Silvana Paletti. V letu 2012 so Nevestino harfo izvedli dvakrat: pri cerkvi Sv. Ane v Žlebah pri Medvodah (september 2012) in na Ljubljanskem gradu (december 2012).