« Nazaj slovensko english

October 2011

Socialdress v Romuniji in na Hrvaškem

socialdress Marija Mojca Pungerčar se bo 15. oktobra 2011 z delavnico reciklaže kravat predstavila v Cluju, 29. oktobra 2011 pa z delavnico reciklaže uniform in narodnih simbolov v Zagrebu.

15. oktober 2011: Socialdress delavnica reciklaže kravat v Romuniji

Projekt Socialdress se bo z delavnico reciklaže kravat predstavil v mestu Cluj. Na delavnici bodo raziskovali možnosti predelave rabljenih kravat v nova oblačila in modne dodatke. Delavnica se bo zaključila z javno razstavo izdelkov.

Gostitelj in soorganizator dogodka je organizacija Fundația AltArt. Delavnica Socialdress se bo odvijala v prostorih neodvisnega centra za sodobno umetnost Fabrica de Pensule na naslovu  Str. Henri Barbusse 59-61, Cluj, v soboto, 15. 10. 2011 med 11.00 in 18.00 uro. Vodila jo bo avtorica projekta Marija Mojca Pungerčar. S sposojo šivalnih strojev in strokovno pomočjo bo sodeloval tudi romunski modni kreator Istvan Campan.

Gre za drugo Socialdress tematsko delavnico na temo reciklaže kravat. Prva, ki je bila leta 2008 v Ljubljani, je bila namenjena članicam in članom diplomatske skupnosti v Sloveniji.

29. oktober 2011: Socialdress delavnica reciklaže nacionalnih simbolov na Hrvaškem

Projekt Socialdress se bo predstavil v Zagrebu z delavnico reciklaže nacionalnih simbolov. Poigrali se bodo s konceptom uniforme in nacionalnih simbolov ter v nova oblačila in modne dodatke preoblikovali uniforme, pokrivala, medalje in drugo, kar je od katerekoli vojne ostalo v zagrebških domovih. Delavnica se bo zaključila z inštalacijo, ki bo javno na ogled.

Lokacija delavnica je Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, na naslovu Kneza Mislava 11. Delavnica bo potekala v soboto, 29. 10. 2011 med 11.00 in 18.00 uro. Vodili jo bosta Marija Mojca Pungerčar in Suzana Belak Pungartnik. S sposojo šivalnih strojev in strokovno pomočjo (Deborah Hustić aka body pixel, Stella Leboš) bo sodeloval tudi Hacklab I’MM_ iz Zagreba.

Gostitelj in sooorganizator delavnice je UIII – Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja. Delavnica je del projekta Mnemosyne – Kazalište sjećanja (Theatre of Memories).

Delavnica reciklaže nacionalnih simbolov na Facebooku:
http://www.facebook.com/event.php?eid=292776134073235

Fotografije:
http://www.socialdress.net/index.php?htm=socialdress/delavnica

=========================

O projektu Socialdress:

Avtorica projekta Socialdress je umetnica Marija Mojca Pungerčar. Izraz socialna obleka označuje oblačila, ki delujejo povezovalno v smislu skupnosti. Na delavnicah, ki potekajo od leta 2006, nastajajo duhovita in funkcionalna oblačila, ki jih je enostavno izdelati. Pomemben del delavnic je komunikacija – izmenjava zgodb in izkušenj. Na ta način ustvarjamo in širimo blagovno znamko Socialdress. Obleke Socialdress ni mogoče kupiti v trgovini, mogoče jo je le izdelati.

Producent projekta Socialdress je KUD Trivia.
Projekt Socialdress med leti 2010- 2013 sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

Več informacij o projektu Socialdress: www.socialdress.net
Več informacij o avtorici: www.mojca.info

=========================

Kontakt:
041 882 593
mojca.pungercar@guest.arnes.si

=========================

Povezave:
Fundația AltArt: http://www.altart.org/
Fabrica de Pensule: http://www.fabricadepensule.ro/
Pogon : http://www.upogoni.org
UIII: http://www.uiii.org/
Mnemosyne – Kazalište sjećanja: http://www.theatreofmemories.org/
body pixel: http://www.body-pixel.com/

Trivia Records Zapisi

  • Double-bill/ triple action. On the occasion of Mike Hentz' Mental Landscapes lecture at Cirkulacija 2 - a concert occurred: Javier Areal Vélez – Argentinian composer and guitar improviser claiming to be open to any kind of participation visited C2. He was joined by the two local strummers: Leskovšek and Savski.
  • Moške sodobne različice vokaliziranja so izven gostilne ali cerkve (formatiranih oblik pevskih zborov) redke. Na pobudo Košnika, ob neposrednem nedavnem vzoru Tomažinke, je nastala ideja za uporabo glasu kot izhodišče in elektroakustične prijeme kot berglo za tri zvočne raziskave.
  • Ob otvoritvi sezone Cirkulacija 2 | leto 2017/ letnik X - prigodni kulturno-umetniški program – impro session, dva ali trije. Mali synthi velikega Boštjana in otožni zvoki mandolin – Savski + Cirkulino ter Kristl.
  • Bogdana Herman in Borut Savski sva leta 2010 zasnovala projekt Novokomponiranih slovenskih ljudskih, kar je rodilo sedem javnih koncertov in zbirni cd album. V letu 2016 se je začel novi krog slovenskih novoljudskih. Delni rezultati so že dostopni ...
  • Vrhunec performativnega segmenta Klima Dekadenca, v katerem so sodelujoči poprimjeli za instrumente in odigrali pravi koncert! Predvideni naslovi: Nedekadentni koncert, Trije teddybearji in miss Biggy, Trije dandybearji in kraljica Avi. Koncert je potekal pod taktirko Mikea Hentza, že drugič gostujočega v projektih Cirkulacije 2.
  • Some files for simplistic arduino versions with atmega 8, 88, 168, 328 - commonly known as Poorduino. There are some boards for flashing bootloaders with standard arduino board. Etc.
  • Make a midi-sequencer arduino shield called Cirkulino. It acts as 8-step midi-sequencer (the sender of notes) and also as five potentiometer midi-controller. Some additional parametric randomizing functions take it away from simple "metronome" - into direction of "mantra machine" shruti-box. For automata usages some more steps could be useful (8, 16, 24, 32).
  • Theremidi Orchestra (glag.) so bili ustanovljeni po zaključku tridnevne delavnice izdelovanja teremin fizičnih vmesnikov na Ljudmili v maju 2011. Praktični in hrupni elektro-ansambel obstaja v večnem sedanjiku, čeprav se tudi naslanja na zgodovino elektronske godbe, medtem ko število članov niha med osem in deset, včasih tudi dvanajst. Izbor nekaterih nastopov in vaj.
  • Trojni album Dušana Zidarja (akka Spiro Mason) je zvočna študija "vizualca", ki se loti preverjanja zvočne vsebnosti podobe (fotografije), ko je ta prevedena iz digitalne slikovne reprezentacije v zvočno.
  • Zbirka posnetkov z različnih dogodkov v sklopu dejavnosti Cirkulacije 2 v letu 2012. Osnovno gibalo je bilo gostovanje v Zagrebu v galeriji Močvara (koprodukcija: Kontejner), pred in po tem pa je bilo še nekaj enodnevnih dogodkov imenovanih Social Noise Sessions, pri katerih so sodelovali mednarodni kolegi.