« Nazaj slovensko english

March 2011

Trivia Records na Tresk#2

P03-03-11_18.16V sklopu dvodnevnega dogajanja neodvisnih glasbenih založnikov Tresk#2 v Kinu Šiška se bo v četrtek in petek (3.-4.03.2011) ponovno predstavila tudi založba Trivia Records. Med novostmi so novi albumi Boštjana Leskovška ROR-a in Milana Kristla.

Boštjan Leskovšek ROR je zbral posnetke različnih stopenj zvočno-video instalacij Površina dogodka, ki jih je izvajal v lanskem letu. Za zahtevne.

Milan Kristl je pripravil posnetke iz let 2003 in 2004, ki jih druži uporaba predhodnice kitare bandure in dve skladbi za kalimbo. Kot pravi avtor: moje skladbe niso brezkončne improvizacije, ampak sonate, ki imajo začetek in konec.

V pripravi so tudi že nekateri posnetki z dosedanjih nastopov Bogdane Herman in Boruta Savskega, ki potekajo pod naslovom Novokomponirane slovenske ljudske.

Poleg tega je na voljo še drugih 55 artiklov iz sveta najsodobnejše sodobne umetnosti – bera zadnjih štirih let.

Založba Trivia Records še vedno deluje v ozkem nišnem področju neobstoječih polic, v dveh zadnjih delavnikih tega tedna pa pričakujemo oblikovanje prostega trga in formiranje poštene cene. Kajti, kot pravi ena od biblij sodobnih ekonomistov – v ceni je resnica!

www.3via.org/records/

TRESK #2 – Obračun glasbe in založništva

03. in 04. marca 2011 v Kinu Šiška

http://www.radiostudent.si/tresk

Predstavlja, obravnava, združuje in povezuje domačo glasbenozaložniško dejavnost. Založbe, avtorje, izvajalce, koncertnaprizorišča in producente. Je vir informacij iz sveta kakovostnega, ne pa tudi nujno širšemu občinstvu znanega glasbenega ustvarjanja.

Glasbeni, debatni, razstavni in prodajni dogodek v soorganizaciji Radia Študent in Centra urbane kulture Kino Šiška.

Urnik TRESK #2 – Obračuna glasbe in založništva:

četrtek, 3. marec

17.00 – 24.00 (Sejmišče) bolšji sejem fonogramov, predstavitve in ponudba založb ter drugih podpornih dejavnosti na glasbeni sceni

17.00 – 18.00 (Komuna) Nova deViator

18.00 – 19.45 (Komuna) okrogla miza Kaj ogroža razvoj koncertnih prizorišč pri nas? Moderira: Luka Zagoričnik, glasbeni urednik Radia Študent

20.00 – 24.00 (Katedrala)

ZircuS

Deca Debilane

Incurabili

Čompe
24.00 – 02.00 (Komuna)

Errorist
petek, 4. marec

17.00 – 24.00 (Sejmišče) bolšji sejem fonogramov, predstavitve in ponudba založb ter drugih podpornih dejavnosti na glasbeni sceni

17.00 – 18.00 (Komuna) Amper-O-Mat

18.00 – 19.45 (Komuna) okrogla miza Inovativne oblike založništva: Izhod v sili ali …? Moderira: Marko Godnjavec – Jizah, sodelavec glasbene redakcije Radia Študent

20.00 – 24.00 (Katedrala)

Zmajev rep

Grrizli Madams

Malik

Noctiferia

24.00 – 02.00 (Komuna)

DJ Borka

logo-majPreberite si odgovore na pogosto zastavljena vprašanja o Novičniku, oglejte si primerek kazala  in se prepričajte, kako so naročniki zadovoljni z Novičnikom!
...več »

Trivia Records Zapisi

  • Bogdana Herman in Borut Savski sva leta 2010 zasnovala projekt Novokomponiranih slovenskih ljudskih, kar je rodilo sedem javnih koncertov in zbirni cd album. V letu 2016 se je začel novi krog slovenskih novoljudskih. Delni rezultati so že dostopni ...
  • Some files for simplistic arduino versions with atmega 8, 88, 168, 328 - commonly known as Poorduino. There are some boards for flashing bootloaders with standard arduino board. Etc.
  • Make a midi-sequencer arduino shield called Cirkulino. It acts as 8-step midi-sequencer (the sender of notes) and also as five potentiometer midi-controller. Some additional parametric randomizing functions take it away from simple "metronome" - into direction of "mantra machine" shruti-box. For automata usages some more steps could be useful (8, 16, 24, 32).
  • Theremidi Orchestra (glag.) so bili ustanovljeni po zaključku tridnevne delavnice izdelovanja teremin fizičnih vmesnikov na Ljudmili v maju 2011. Praktični in hrupni elektro-ansambel obstaja v večnem sedanjiku, čeprav se tudi naslanja na zgodovino elektronske godbe, medtem ko število članov niha med osem in deset, včasih tudi dvanajst. Izbor nekaterih nastopov in vaj.
  • Trojni album Dušana Zidarja (akka Spiro Mason) je zvočna študija "vizualca", ki se loti preverjanja zvočne vsebnosti podobe (fotografije), ko je ta prevedena iz digitalne slikovne reprezentacije v zvočno.
  • Zbirka posnetkov z različnih dogodkov v sklopu dejavnosti Cirkulacije 2 v letu 2012. Osnovno gibalo je bilo gostovanje v Zagrebu v galeriji Močvara (koprodukcija: Kontejner), pred in po tem pa je bilo še nekaj enodnevnih dogodkov imenovanih Social Noise Sessions, pri katerih so sodelovali mednarodni kolegi.
  • Nevestina harfa je vmesni rezultat zdaj že večletne serije sodelovanj Uzvočevalcev (Bogdana Herman, Zvonka T Simčič, Borut Savski, Franc Cegnar, Miha Tomšič). Tokrat se je pridružila še Silvana Paletti. V letu 2012 so Nevestino harfo izvedli dvakrat: pri cerkvi Sv. Ane v Žlebah pri Medvodah (september 2012) in na Ljubljanskem gradu (december 2012).