« Nazaj slovensko english

December 2010

Trivia Records in veseli december

P05-12-10_19.53[3]smallZavod Zank med novoletnim decembrom v Ljubljani z video projekcijami animira pročelje ZRC SAZU na Novem trgu, trg pred pročeljem pa še dodatno vizualno in zvočno opremil. Gre za področje Ljubljane med stavbo NUK in Bregom. Pretežni delež zvočne opreme je spletna produkcija Trivia Records.V projektu Moč želje na Novem trgu se bodo srečali ustvarjalci z dveh ustvarjalnih polj elektronskih umetnosti. Vizualna elektronska ustvarjalnost, ki se udejanja v klubski kulturi na eni strani, in elektronsko ustvarjanje, ki se udejanja v lastnih delavnicah, laboratorijih, na taborih.


Zvočne produkcije so samostojno avtorsko ali participatorno delo naslednjih avtorjev: Borut Savski, Boštjan Leskovšek, Stefan Doepner, Milan Kristl, Iva Tratnik in drugi - ljudje, ki jih ponavadi srečujemo v okviru produkcij Cirkulacije 2. Gre za najsodobnejšo sodobno zvočno produkcijo, kar je izjemno zanimiv dodatek urbanosti prostora.

Cirkulacija 2 ustvarja nova področja zvoka na (napetostni) meji med zvokom in glasbo. V zadnjih nekaj letih se je izoblikovala kot vodilna skupina avtorjev na področju raziskav novega zvoka pri nas. Je skupina, ki posebno pozornost posveča ustvarjanju socialnih pogojev za produkcijo in konzumacijo kulturnih dobrin. Zasedla je prav posebno mesto v našem in mednarodnem kulturnem prostoru, tako v simbolnem kot v realnem svetu.

[gallery]
Vracnica-in-baliToplo vabljeni na tretjo prigodo novih Novokomponiranih z naslovom Herman Savski: Vračnica in bali. Bogdana Herman in Borut Savski družita ljudske povedi, pesmi, petje, zvok in glasbo v novodobno butaro brez celofana. Nastop bo v četrtek 26. januarja 2017 ob 20.00 v Kinu Šiška. , vstop je prost. http://www.kinosiska.si/glasba/preko-vode-do-svobode-vracnica-in-bali-projekt-o
...več »
novicnikTako pravi o Novičniku za samozaposlene v kulturi pesnica in večstranska ustvarjalka Nataša Velikonja.

Novičnik je vstopil v tretje leto svojega delovanja. Specializiran informacijski in svetovalni servis je namenjen vsem kulturnim ustvarjalcem, ki jih druži samozaposlitev. Preberite, kaj menijo o Novičniku tisti, ki so pred kratkim obnavljali naročnino:

...več »
logo-majPreberite si odgovore na pogosto zastavljena vprašanja o Novičniku, oglejte si primerek kazala  in se prepričajte, kako so naročniki zadovoljni z Novičnikom!
...več »
logo-februarSe vam zdi možno, da bi kulturniki z veseljem pričakovali novice o davkih, prispevkih in novih birokratskih obveznostih? Najbrž ne. Pa vendar se to dogaja pri Novičniku za samozaposlene v kulturi!
...več »
bruseljSOCIALDRESS SERVICE V BRUSLJU

27. aprila 2013 sem s projektom Socialdress Service gostovala na festivalu Trouble v Bruslju. V centru Maison des Femmes sem vodila tri šiviljske delavnice, ki so ponudile pomoč pri popravljanju oblačil. ...več »

Trivia Records /Zapisi
Od 2007
Založba, intermedijska arhivarna, izobraževalnica in  spletna  trgovina! Ponudba: Audio Video, Tiskovine, Izdelki, DIY. Poglej, poslušaj, pretoči, naredi, naroči!

Trivia Records Zapisi

  • Bogdana Herman in Borut Savski sva leta 2010 zasnovala projekt Novokomponiranih slovenskih ljudskih, kar je rodilo sedem javnih koncertov in zbirni cd album. V letu 2016 se je začel novi krog slovenskih novoljudskih. Delni rezultati so že dostopni ...
  • Some files for simplistic arduino versions with atmega 8, 88, 168, 328 - commonly known as Poorduino. There are some boards for flashing bootloaders with standard arduino board. Etc.
  • Make a midi-sequencer arduino shield called Cirkulino. It acts as 8-step midi-sequencer (the sender of notes) and also as five potentiometer midi-controller. Some additional parametric randomizing functions take it away from simple "metronome" - into direction of "mantra machine" shruti-box. For automata usages some more steps could be useful (8, 16, 24, 32).
  • Theremidi Orchestra (glag.) so bili ustanovljeni po zaključku tridnevne delavnice izdelovanja teremin fizičnih vmesnikov na Ljudmili v maju 2011. Praktični in hrupni elektro-ansambel obstaja v večnem sedanjiku, čeprav se tudi naslanja na zgodovino elektronske godbe, medtem ko število članov niha med osem in deset, včasih tudi dvanajst. Izbor nekaterih nastopov in vaj.
  • Trojni album Dušana Zidarja (akka Spiro Mason) je zvočna študija "vizualca", ki se loti preverjanja zvočne vsebnosti podobe (fotografije), ko je ta prevedena iz digitalne slikovne reprezentacije v zvočno.
  • Zbirka posnetkov z različnih dogodkov v sklopu dejavnosti Cirkulacije 2 v letu 2012. Osnovno gibalo je bilo gostovanje v Zagrebu v galeriji Močvara (koprodukcija: Kontejner), pred in po tem pa je bilo še nekaj enodnevnih dogodkov imenovanih Social Noise Sessions, pri katerih so sodelovali mednarodni kolegi.
  • Nevestina harfa je vmesni rezultat zdaj že večletne serije sodelovanj Uzvočevalcev (Bogdana Herman, Zvonka T Simčič, Borut Savski, Franc Cegnar, Miha Tomšič). Tokrat se je pridružila še Silvana Paletti. V letu 2012 so Nevestino harfo izvedli dvakrat: pri cerkvi Sv. Ane v Žlebah pri Medvodah (september 2012) in na Ljubljanskem gradu (december 2012).