« Nazaj slovensko english

December 2010

Trivia Records in veseli december

P05-12-10_19.53[3]smallZavod Zank med novoletnim decembrom v Ljubljani z video projekcijami animira pročelje ZRC SAZU na Novem trgu, trg pred pročeljem pa še dodatno vizualno in zvočno opremil. Gre za področje Ljubljane med stavbo NUK in Bregom. Pretežni delež zvočne opreme je spletna produkcija Trivia Records.V projektu Moč želje na Novem trgu se bodo srečali ustvarjalci z dveh ustvarjalnih polj elektronskih umetnosti. Vizualna elektronska ustvarjalnost, ki se udejanja v klubski kulturi na eni strani, in elektronsko ustvarjanje, ki se udejanja v lastnih delavnicah, laboratorijih, na taborih.

Zvočne produkcije so samostojno avtorsko ali participatorno delo naslednjih avtorjev: Borut Savski, Boštjan Leskovšek, Stefan Doepner, Milan Kristl, Iva Tratnik in drugi – ljudje, ki jih ponavadi srečujemo v okviru produkcij Cirkulacije 2. Gre za najsodobnejšo sodobno zvočno produkcijo, kar je izjemno zanimiv dodatek urbanosti prostora.

Cirkulacija 2 ustvarja nova področja zvoka na (napetostni) meji med zvokom in glasbo. V zadnjih nekaj letih se je izoblikovala kot vodilna skupina avtorjev na področju raziskav novega zvoka pri nas. Je skupina, ki posebno pozornost posveča ustvarjanju socialnih pogojev za produkcijo in konzumacijo kulturnih dobrin. Zasedla je prav posebno mesto v našem in mednarodnem kulturnem prostoru, tako v simbolnem kot v realnem svetu.

Trivia Records Zapisi

  • Double-bill/ triple action. On the occasion of Mike Hentz' Mental Landscapes lecture at Cirkulacija 2 - a concert occurred: Javier Areal Vélez – Argentinian composer and guitar improviser claiming to be open to any kind of participation visited C2. He was joined by the two local strummers: Leskovšek and Savski.
  • Moške sodobne različice vokaliziranja so izven gostilne ali cerkve (formatiranih oblik pevskih zborov) redke. Na pobudo Košnika, ob neposrednem nedavnem vzoru Tomažinke, je nastala ideja za uporabo glasu kot izhodišče in elektroakustične prijeme kot berglo za tri zvočne raziskave.
  • Ob otvoritvi sezone Cirkulacija 2 | leto 2017/ letnik X - prigodni kulturno-umetniški program – impro session, dva ali trije. Mali synthi velikega Boštjana in otožni zvoki mandolin – Savski + Cirkulino ter Kristl.
  • Bogdana Herman in Borut Savski sva leta 2010 zasnovala projekt Novokomponiranih slovenskih ljudskih, kar je rodilo sedem javnih koncertov in zbirni cd album. V letu 2016 se je začel novi krog slovenskih novoljudskih. Delni rezultati so že dostopni ...
  • Vrhunec performativnega segmenta Klima Dekadenca, v katerem so sodelujoči poprimjeli za instrumente in odigrali pravi koncert! Predvideni naslovi: Nedekadentni koncert, Trije teddybearji in miss Biggy, Trije dandybearji in kraljica Avi. Koncert je potekal pod taktirko Mikea Hentza, že drugič gostujočega v projektih Cirkulacije 2.
  • Some files for simplistic arduino versions with atmega 8, 88, 168, 328 - commonly known as Poorduino. There are some boards for flashing bootloaders with standard arduino board. Etc.
  • Make a midi-sequencer arduino shield called Cirkulino. It acts as 8-step midi-sequencer (the sender of notes) and also as five potentiometer midi-controller. Some additional parametric randomizing functions take it away from simple "metronome" - into direction of "mantra machine" shruti-box. For automata usages some more steps could be useful (8, 16, 24, 32).
  • Theremidi Orchestra (glag.) so bili ustanovljeni po zaključku tridnevne delavnice izdelovanja teremin fizičnih vmesnikov na Ljudmili v maju 2011. Praktični in hrupni elektro-ansambel obstaja v večnem sedanjiku, čeprav se tudi naslanja na zgodovino elektronske godbe, medtem ko število članov niha med osem in deset, včasih tudi dvanajst. Izbor nekaterih nastopov in vaj.
  • Trojni album Dušana Zidarja (akka Spiro Mason) je zvočna študija "vizualca", ki se loti preverjanja zvočne vsebnosti podobe (fotografije), ko je ta prevedena iz digitalne slikovne reprezentacije v zvočno.
  • Zbirka posnetkov z različnih dogodkov v sklopu dejavnosti Cirkulacije 2 v letu 2012. Osnovno gibalo je bilo gostovanje v Zagrebu v galeriji Močvara (koprodukcija: Kontejner), pred in po tem pa je bilo še nekaj enodnevnih dogodkov imenovanih Social Noise Sessions, pri katerih so sodelovali mednarodni kolegi.