Trivia Art Association

Address: Krizevniska 7, SI-1000 Ljubljana, Slovenia
11.05.2016: VABILO K PRISPEVANJU DLAKE PSOV IN MAČK Projekt Prava Runotova Volna Foto Marija Mojca PungercarSte kdaj pomislili, da sta lahko koristni tudi pasja in mačja dlaka? Iz mačje dlake je mogoče narediti filc, iz pasje dlake pa tudi volno. Iz obojega pa izdelke, posebne in neponovljive, kakršni so vaši hišni ljubljenci.

Če jih želite ovekovečiti v okviru umetniškega projekta, vas vabim, da mi podarite njihovo dlako!
 
« Back slovensko english

November, 2010

Marija Mojca Pungerčar: HOW HAS ART HISTORY CHANGED

HAHC-mala
Vljudno vas vabimo na odprtje razstave ob izidu umetniške knjige umetnice Marije Mojce Pungerčar z naslovom HOW HAS ART HISTORY CHANGED.

Odprtje razstave bo v torek, 7. decembra 2010 ob 17.30 uri v Projektni sobi Zavoda SCCA na  Metelkovi 6 v Ljubljani. Ob 18.00 uri bo sledil pogovor z avtorico, ki ga bo vodila kustosinja Jadranka Ljubičić. Razstava bo odprta do petka, 21. januarja 2011. 

O knjigi:

Knjiga How Has Art History Changed je začela nastajati leta 1999, v času avtoričinega podiplomskega študija na San Francisco Art Institute v ZDA. Marijo Mojco Pungerčar sta k projektu vzpodbudila soočenje z umetnostno zgodovino v tamkajšnjem akademskem okolju ter lastna izkušnja mednarodne študentke in umetnice.

Jedro knjige predstavljajo študijski eseji Marije Mojce Pungerčar (“papers«), opremljeni s rokopisnimi komentarji in ocenami profesorice Dr. Jeannene M. Przyblyski, kot so nastajali v izobraževalnem procesu pri seminarju umetnostne zgodovine z istim imenom. Marija Mojca Pungerčar je k sodelovanju povabila tudi izbrane posameznike, ki so v vlogi komentatorjev prispevali svoje komentarje na podane teme.

Komentatorji:
Sylvie Belanger, Katherine A. Carl, Gema Alava Crisostomo, Mike Dyar, Miza Hadžić Moreau, Sonja Hinrichen, Mojca Janželj Tomažič, Urša Jurman, Tom Marioni, Alen Ožbolt, Patrick A. Piazza, Alenka Pirman, Gregor Podnar, Tadej Pogačar, Jeannene M. Przyblyski, Jennifer Rodrigue, Laura D. Shultz, Priscilla Troy, Peter Walsh, Lex Wouterloot.

Na razstavi v Projektni sobi SCCA bodo poleg knjige na ogled tudi delovni zvezki, ki  dokumentirajo proces projekta.

 

Podatki o knjigi:
Število strani: 108
Tisk: barvni digitalni
Jezik: angleški
Naklada: 50
Cena: 25 EUR

Produkcija in založba: KUD Trivia.
Razstavo smo pripravili v sodelovanju z Zavodom SCCA-Ljubljana.
Projekt je sofinancirala Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo.

Več o knjigi (na spletni strani Trivia Records / Zapisi)

Slika naslovnice v visoki resoluciji (2039 Kb)

 

O avtorici:
Rojena 1964 v Novem Mestu. Živi v Ljubljani. Deluje na področju sodobne vizualne umetnosti (inštalacija, video, performans), ukvarja se tudi z gledališko kostumografijo in je urednica spletnega medija Artservis. Med njenimi nagradami in priznanji so štipendija Avstrijske akademske izmenjave, štipendija ArtsLink in Fulbrightova štipendija. Je ena prvih slovenskih umetnic z mednarodnim magisterijem na področju sodobnih umetniških praks.

Več o avtorici

 

Informacije:
T: 041 882 593 (M. M. Pungerčar)
info@3via.org
mojca.pungercar@guest.arnes.si

Ogled razstave: pon.-pet., od 10.00 do 15.00 ure ali po dogovoru.
T: 01 431 83 85 (Zavod SCCA-Ljubljana)

=============
www.3via.org
http://www.scca-ljubljana.si/
novicnikTako pravi o Novičniku za samozaposlene v kulturi pesnica in večstranska ustvarjalka Nataša Velikonja.

Novičnik je vstopil v tretje leto svojega delovanja. Specializiran informacijski in svetovalni servis je namenjen vsem kulturnim ustvarjalcem, ki jih druži samozaposlitev. Preberite, kaj menijo o Novičniku tisti, ki so pred kratkim obnavljali naročnino:

...more »
logo-majPreberite si odgovore na pogosto zastavljena vprašanja o Novičniku, oglejte si primerek kazala  in se prepričajte, kako so naročniki zadovoljni z Novičnikom!
...more »
logo-februarSe vam zdi možno, da bi kulturniki z veseljem pričakovali novice o davkih, prispevkih in novih birokratskih obveznostih? Najbrž ne. Pa vendar se to dogaja pri Novičniku za samozaposlene v kulturi!
...more »
bruseljSOCIALDRESS SERVICE V BRUSLJU

27. aprila 2013 sem s projektom Socialdress Service gostovala na festivalu Trouble v Bruslju. V centru Maison des Femmes sem vodila tri šiviljske delavnice, ki so ponudile pomoč pri popravljanju oblačil. ...more »

Trivia Records /Zapisi
Since 2007
Netlabel, intermedia publishing project, arhive, educative project and netstore! Selection: Audio Video, Products, Prints, DIY. Look, listen, downoad, make, order!

Trivia Records Zapisi

  • Some files for simplistic arduino versions with atmega 8, 88, 168, 328 - commonly known as Poorduino. There are some boards for flashing bootloaders with standard arduino board. Etc.
  • Make a midi-sequencer arduino shield called Cirkulino. It acts as 8-step midi-sequencer (the sender of notes) and also as five potentiometer midi-controller. Some additional parametric randomizing functions take it away from simple "metronome" - into direction of "mantra machine" shruti-box. For automata usages some more steps could be useful (8, 16, 24, 32).
  • Theremidi Orchestra (glag.) so bili ustanovljeni po zaključku tridnevne delavnice izdelovanja teremin fizičnih vmesnikov na Ljudmili v maju 2011. Praktični in hrupni elektro-ansambel obstaja v večnem sedanjiku, čeprav se tudi naslanja na zgodovino elektronske godbe, medtem ko število članov niha med osem in deset, včasih tudi dvanajst. Izbor nekaterih nastopov in vaj.
  • Trojni album Dušana Zidarja (akka Spiro Mason) je zvočna študija "vizualca", ki se loti preverjanja zvočne vsebnosti podobe (fotografije), ko je ta prevedena iz digitalne slikovne reprezentacije v zvočno.
  • Zbirka posnetkov z različnih dogodkov v sklopu dejavnosti Cirkulacije 2 v letu 2012. Osnovno gibalo je bilo gostovanje v Zagrebu v galeriji Močvara (koprodukcija: Kontejner), pred in po tem pa je bilo še nekaj enodnevnih dogodkov imenovanih Social Noise Sessions, pri katerih so sodelovali mednarodni kolegi.
  • Nevestina harfa je vmesni rezultat zdaj že večletne serije sodelovanj Uzvočevalcev (Bogdana Herman, Zvonka T Simčič, Borut Savski, Franc Cegnar, Miha Tomšič). Tokrat se je pridružila še Silvana Paletti. V letu 2012 so Nevestino harfo izvedli dvakrat: pri cerkvi Sv. Ane v Žlebah pri Medvodah (september 2012) in na Ljubljanskem gradu (december 2012).
  • Album je aktivna shramba najbolj tipičnih zvočnih sestavkov narejenih s pomočjo sekvencerja Cirkulino. Kot ime nakazuje gre za del paradigme arduino. Več o tem je na voljo drugje, zvočni del pa je zajet na tem mestu. Projekt se je začel v 2012 in se nadaljuje v 2013.