Trivia Art Association

Address: Krizevniska 7, SI-1000 Ljubljana, Slovenia
11.05.2016: VABILO K PRISPEVANJU DLAKE PSOV IN MAČK Projekt Prava Runotova Volna Foto Marija Mojca PungercarSte kdaj pomislili, da sta lahko koristni tudi pasja in mačja dlaka? Iz mačje dlake je mogoče narediti filc, iz pasje dlake pa tudi volno. Iz obojega pa izdelke, posebne in neponovljive, kakršni so vaši hišni ljubljenci.

Če jih želite ovekovečiti v okviru umetniškega projekta, vas vabim, da mi podarite njihovo dlako!
 
« Back slovensko english

July, 2010

Bogdana Herman and Borut Savski: Newly composed slovene folk songs
Vocalist and traditional folk singer Bogdana Herman and experimental electronic sound musician Borut Savski have in 2010 decided to do something on the edges of both musics. The title with some humour touches the event of the so-called newly composed folk music - also known as turbo folk. First concert took place on 28th July 2010 at Sajeta festival near Tolmin, second was on  27th Augusta 2010 at Navje in Ljubljana during the Vseenje ("all is one") event by Zvonka Simčič. Third will be on 4th Spetember at Zbilje in Medvode near Ljubljana.
Nastop Novokomponiranih slovenskih ljudskih tudi v okviru projekta  skupine Uzvočevalcev


vseenje_clip_image002vseenje_clip_image004tokrat jih zastopajo:

Zvonka T Simčič // idejna zasnova, vizualni prispevek (video), vokal,  Borut Savski //  interaktivna vizualna in zvočna podobaMiha Tomšič //  interaktivna vizualna in zvočna podoba
Bogdana Herman //  vodilni vokal
Matej Ocepek //  ambientalni zvok z različnimi glasbili
Franc Cegnar //  sosnovatelj ideje

Z vokalom sodelujejo še: Lidija Sušnik, Katarina Živec Kovač, Maruša Jenič, Brigita Marko in Petra Guček Tomšič.


Produkcija KUD Zbilje. Koprodukcija Zavod CCC in Kud Trivia.


Koncept: VSEENJE // Uzvočevanje II Vse se med seboj prepleta in povezuje.


Izhodišče performansa so narava, obiskovalci in izvajalci. Je površina jezera, ki pogled očesa vodi po prosojni gladini iz smeri, od koder priteče Sava, pa vse tja do elektrarne, kjer se jezero skozi brzice ponovno spremeni v reko. V tem zadnjem predelu jezera se zgodi nekaj zelo pomembnega. Srečata se dve energiji. Umetna zajezitev jezera, ter zmajeva črta, ki pride iz smeri Ljubljana. Še dobro, da je tako. Človek si je preoblikoval prostor narave, ga prikorojil sebi v prid. Tudi narava dela tako. Poskuša ustvarjati, skupaj z človekom.


Vse to je izhodišče našega performansa.Vseenje je preplet prostorov, preplet časa, preplet moškega in ženskega orkestra, narave in človeka, slike in zvoka.

Slika in zvok sta ustvarjena  na različnih nivojih, iz strani umetnikov, obiskovalcev ali narave. Lahko sta povzročena z dotikom, vokalom, instrumenti, gibom ali elektronskimi vmesniki. Orkester so ne le ustvarjalci, temveč tudi sam prostor kot tak in obiskovalci. Ravno to pa je tisti moment, ki nas nagovarja k raziskovanju, kako zasnovati, vzdrževati ter graditi tak prostor? Cilj je potovanje samo, je ustvarjanje prepleta.Kako lahko obiskovalčevo BITJE postane orodje ustvarjanja? Le ta ni več pasivnež, ki sprejema, temveč je tisti, ki sokreira, pomaga stvari med seboj pretakati. Izkušnja sokreacije pa mu da globje občutenje pretočnega - umetniškega prostora.Poseben element skupne kompozicije je tudi v sami fizični postavitvi, ko se obiskovalec svobodno lahklo sprehaja po prostoru, lahko sedi, stoji in ima tudi možnosti izbire ležanja. V enakih položajih so tudi prvotni ustvarjalci, ki se v končni obliki prelijejo med vsemi in niso več ločena celota.

Odvijal se bo v časovnem razponu večera in noči. Predvidoma od 20 do 22 ure.
novicnikTako pravi o Novičniku za samozaposlene v kulturi pesnica in večstranska ustvarjalka Nataša Velikonja.

Novičnik je vstopil v tretje leto svojega delovanja. Specializiran informacijski in svetovalni servis je namenjen vsem kulturnim ustvarjalcem, ki jih druži samozaposlitev. Preberite, kaj menijo o Novičniku tisti, ki so pred kratkim obnavljali naročnino:

...more »
logo-majPreberite si odgovore na pogosto zastavljena vprašanja o Novičniku, oglejte si primerek kazala  in se prepričajte, kako so naročniki zadovoljni z Novičnikom!
...more »
logo-februarSe vam zdi možno, da bi kulturniki z veseljem pričakovali novice o davkih, prispevkih in novih birokratskih obveznostih? Najbrž ne. Pa vendar se to dogaja pri Novičniku za samozaposlene v kulturi!
...more »
bruseljSOCIALDRESS SERVICE V BRUSLJU

27. aprila 2013 sem s projektom Socialdress Service gostovala na festivalu Trouble v Bruslju. V centru Maison des Femmes sem vodila tri šiviljske delavnice, ki so ponudile pomoč pri popravljanju oblačil. ...more »

Trivia Records /Zapisi
Since 2007
Netlabel, intermedia publishing project, arhive, educative project and netstore! Selection: Audio Video, Products, Prints, DIY. Look, listen, downoad, make, order!

Trivia Records Zapisi

  • Some files for simplistic arduino versions with atmega 8, 88, 168, 328 - commonly known as Poorduino. There are some boards for flashing bootloaders with standard arduino board. Etc.
  • Make a midi-sequencer arduino shield called Cirkulino. It acts as 8-step midi-sequencer (the sender of notes) and also as five potentiometer midi-controller. Some additional parametric randomizing functions take it away from simple "metronome" - into direction of "mantra machine" shruti-box. For automata usages some more steps could be useful (8, 16, 24, 32).
  • Theremidi Orchestra (glag.) so bili ustanovljeni po zaključku tridnevne delavnice izdelovanja teremin fizičnih vmesnikov na Ljudmili v maju 2011. Praktični in hrupni elektro-ansambel obstaja v večnem sedanjiku, čeprav se tudi naslanja na zgodovino elektronske godbe, medtem ko število članov niha med osem in deset, včasih tudi dvanajst. Izbor nekaterih nastopov in vaj.
  • Trojni album Dušana Zidarja (akka Spiro Mason) je zvočna študija "vizualca", ki se loti preverjanja zvočne vsebnosti podobe (fotografije), ko je ta prevedena iz digitalne slikovne reprezentacije v zvočno.
  • Zbirka posnetkov z različnih dogodkov v sklopu dejavnosti Cirkulacije 2 v letu 2012. Osnovno gibalo je bilo gostovanje v Zagrebu v galeriji Močvara (koprodukcija: Kontejner), pred in po tem pa je bilo še nekaj enodnevnih dogodkov imenovanih Social Noise Sessions, pri katerih so sodelovali mednarodni kolegi.
  • Nevestina harfa je vmesni rezultat zdaj že večletne serije sodelovanj Uzvočevalcev (Bogdana Herman, Zvonka T Simčič, Borut Savski, Franc Cegnar, Miha Tomšič). Tokrat se je pridružila še Silvana Paletti. V letu 2012 so Nevestino harfo izvedli dvakrat: pri cerkvi Sv. Ane v Žlebah pri Medvodah (september 2012) in na Ljubljanskem gradu (december 2012).
  • Album je aktivna shramba najbolj tipičnih zvočnih sestavkov narejenih s pomočjo sekvencerja Cirkulino. Kot ime nakazuje gre za del paradigme arduino. Več o tem je na voljo drugje, zvočni del pa je zajet na tem mestu. Projekt se je začel v 2012 in se nadaljuje v 2013.