« Nazaj slovensko english

February 2020

POHVALE UPORABNIKOV NOVIČNIKA ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI

Pri KUD-u Trivia smo ponosni na pohvale naročnikov e-publikacije Novičnik za samozaposlene v kulturi in udeležencev naših delavnic.

Alenka Pirman: Mojca, hvala ti za te koncizne informacije, kako smo sploh lahko shajali brez tvojega Novičnika?!

Andreja Kalc: Najprej bi se kot zdaj že zvesta naročnica Novičnika zahvalila za vaš trud in motiviranost. Odgovori in teme so res koristni in ga zmeraj preberem od prve črke do zadnje pike. Brez vašega prizadevanja bi bila velikokrat bosa. In sami veste, koliko zavajajočih mitov kroži med samozaposlenimi o upravnih in davčnih zadevah.

Anja Golob: Informacije so neprecenljive za vse, ki v Sloveniji delamo na neodvisni sceni.

Arjan Pregl: Sem slikar, samozaposlen v kulturi. S tem je povezanih nemalo opravkov, rokov, obveznosti, ki bi jim sam zelo težko sledil. Novičnik za samozaposlene v kulturi mi na tem področju zelo pomaga, saj mi ponuja odgovore na stvari, za katere sploh še ne vem, da me po uradni dolžnosti zanimajo. Pa tudi kakšen odgovor dobim na lastna vprašanja.

Arven Šakti Kralj: Hvala vam! Ker nas obveščate in opravljate odlično delo!

Barbara Korun: Novičnik je neprecenljiv – se mi zdi, kot da vi edini res skrbite za to/za samozaposlene in njihove zgodbe/težave. Sem že nekajletna naročnica Novičnika – je res v veliko pomoč, pregled informacij je res dober in uporaben.

Dare Birsa: Šele lani sem dobil jasen odgovor na moje vprašanje v zvezi s preseganjem cenzusa. Pa ne od MKRS, ampak pri Novičniku za samozaposlene v kulturi. Hvala!

Darja Srebnik: Vedno se ob vsakem novičniku čudim, kako zmorete vse te “zapletene” stvari vodit, raziskovat in posredovat.

Dašenka Frece: Iskrena pohvala Novičniku in Mariji Mojci Pungerčar za vse delavnice in informacije ter odgovore na vprašanja, ki jih kulturniki lahko dobimo na ažuren, razumljiv in strnjen način.

Dušan Kastelic: Najbolj konkretne in najhitrejše informacije še vedno dobim pri Novičniku za samozaposlene v kulturi.

Gregor Janežič: Z Novičnikom sem več kot zadovoljen. Na začetku moje poti v svetu Samozaposlenih v kulturi, ste mi bili v veliko pomoč z vašimi odgovori na moja vprašanja. Zdaj si na morebitna vprašanja odgovorim sam s prebiranjem Novičnika. Le tako naprej!

Gregor Pratneker: Delavnica je bila super in bi jo vsakomur svetoval.

Helena Fašalek: Zelo sem zadovoljna z vsebino Novičnika!

Irena Borić: Puno hvala za delavnico danas, mislim da sam se opismenila. Puno sam naučila i shvatila da uopče nisam svjesna nekih prava koja imam, a isto tako neke stvari radim skroz pogrešno.

Karen Soklič: Novičnik je super in vam čestitam za idejo in izvedbo.

Karmen Bajec: Najlepša hvala za vaš trud pri pisanju in uredništvu Novičnika ter za njegovo posredovanje! Je neprecenljivo.

Katarina Iskra: Zelo sem zadovoljna in se vam zahvaljujem za ves trud.

Katja Goljat: Mojca, res sem vesela, da obstajaš in da se lahko nate obračam z vprašanji, na katere vedno in hitro dobim odgovor. Tvoje informacije so jasne in preverjene in to mi daje velik mir, v tem (zame) nejasnem birokratskem svetu.

Katja Majer: Iskrena hvala za vašo pomoč, ki je bila izredno koristna in mi je prihranila veliko formalnih težav. Brez vas verjetno ne bi speljala tega koraka, izredno pomembno je, da imamo samozaposleni dodatne vire informacij, ki jih nudite vi.

Lea Prezelj: Hvala in pohvale za vaše delo. Res občudujem vašo angažiranost na področju, ki ga pokriva Novičnik. Sicer menim, da bi takšen servis morala nuditi država. Ker žal ni tako, smo lahko srečni, da imamo vas. 

Lea Prezelj: Še enkrat se vam zahvaljujem za delavnico, ki je bila zelo koristna.

Lea Vučko: Novičnik mi je postal nepogrešljiv priročnik o tem, kako se znajti v slovenski birokraciji samozaposlenih v kulturi.

Lela B. Njatin: Delavnica je bila res dobro zastavljena in koristna. Hvala še enkrat obema s vašo sopredavateljico.

Ljudmila Bajc: Najlepša hvala za odlično izpeljano delavnico v Mariboru, kjer sem pridobila ogromno koristnih informacij! Ste neprecenljiv vir novosti in nasvetov s področja kulture!

Maja Babič Košir: Zelo zadovoljna.

Maja Murnik: Novičnik je super, mi res koristi in bolj mirno spim ob vseh teh stalnih spremembah. Hvala.

Mara Vujič: Osebno izkustvo z Novičnikom za samozaposlene je izjemno pozitivno! V primerih, ko sem bila soočena z ovirami, pomanjkanjem znanja ali informacij, povezanih s statusom samozaposlene kulturne delavke, sem vedno poiskala pomoč pri voditeljici Novičnika in dobila, hitro, relevantno, strokovno pomoč, ki mi je pomagala pri reševanju težav.

Metka in Silvan Omerzu: Sva superzadovoljna.

Miha Kelemina: Hvala za vaše izjemno delo z Novičnikom!

Mojca Dobnikar: Sicer pa naj Novičnik ponovno pohvalim – brez njega bi bila izgubljena v samozaposlenem vesolju. Lani sem si urejala bolniško nadomestilo in Novičnik je bil moj glavni (in točen!) vir informacij. Tako kot mi je vsako leto ob roku za dohodnino. Da o vseh drugih informacijah, ki jih sicer ne bi dobila, ne govorim… Hvala & pogumno tako naprej!

Monika Skaberne: Res je ful kul in koristen tale tvoj Novičnik!

Nataša Konc LorenzuttiMi je res dragoceno, kar delate, saj brskate za informacijami namesto nas vseh.

Nataša Skušek: Zelo sem zadovoljna z Novičnikom. Hvala za vse odgovore!

Nataša Velikonja: Ob birokratski kapricioznosti in informacijskem kaosu, ki obdajata nas, samozaposlene v kulturi, sta vaše delo in vaša podpora nepogrešljiva.

Nika Zupančič: Stokrat hvala za izčrpen odgovor! Novičnik je res neprecenljiv.

Nika Susman: Vaše delo je neprecenljivo, s svojimi objavami mi zelo pomagate.

Nina Dragičević: Novičnik za samozaposlene v kulturi je odličen kompas za orientacijo v tem nesmiselnem fragmentiranem birokratstvu.

Nina Medved: Marija Mojca Pungerčar ima neskončno izkušenj na področju in je zmeraj poglobljeno informirana.

Neli Filipić: Mojčine informacije za samozaposlene v kulturi sem spremljala, še preden je oblikovala Novičnik. Nanj sem naročena že od začetka, pa tudi hvaležna zanj – iz dveh preprostih razlogov. Prvič: ker nimam ne časa ne volje, da bi ob vsem svojem delu še redno brskala po spletu in iskala relevantne informacije. In drugič: ker me Novičnik seznani z zadevami, za katere se mi še sanjalo ni, da bi jih morala vedeti. Še dobro, da imam Novičnik, sicer bi morala vsako jutro ob kavi brati Uradni list – in hej, kakšna mora bi to bila.

Pila Rusjan: Pri Novičniku za samozaposlene v kulturi dobim veliko jasnejše odgovore na moja vprašanja kot pri pristojnih uradnikih v javni upravi.

Polonca Mesec: Hvala za obvestilo in ves trud. Novičnik se mi zdi super, seveda pa informacij nikoli ni preveč. Jaz ga največkrat na hitro preletim in se ustavim pri informacijah glede prevodov, knjig, pisanja ipd. Pa tudi v zvezi s spremembami glede plačevanja prispevkov in (‘političnega’) dogajanja v statusu samozaposlenih v kulturi. Težko bi rekla, da kaj pogrešam, ker, kot rečeno, dostikrat nimam časa zelo poglobljeno brati. Ravno zato pa mi je Novičnik všeč, ker se mi zdi pomembna vez med samozaposleno, kot sem jaz, in celotnim naborom dogajanj na tem področju. Čim več fokusiranih informacij, tem bolje. Potrebni so mi tudi računovodski nasveti in nasveti v zvezi z birokracijo, kar tudi podajate. Le tako naprej.

Saša Bezjak: Na delavnici je bilo odlično. Edinstvene kvalitetne info na enem mestu v zvezi s samozaposlitvijo.

Saša Nemec: Delavnica je bila super in zelo izčrpna!

Tea Goljevšček: Brez Novičnika mi živeti ni. Že večkrat ste mi pomagali in verjamem, da bo tako tudi v prihodnje. Ste dejansko naslov, ki v zelo uglednem časovnem okviru prispeva točne in razumljive odgovore. Moram vas pohvaliti, saj za nas, samozaposlene, opravljate naravnost izjemno delo.

Uja Irgolič: Vse pohvale, da Novičnik za samozaposlene ustvarjate in nam s tem veliko pomagate.

Vesna Vidmar: Sem zadovoljna z Novičnikom in se zahvaljujem za vsa obvestila in novice. Odlično je, da nekdo izbira vsebine, ki se tičejo našega statusa.

Žan Žvižej: Hvala za izčrpne in uporabne odgovore!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Na fotografijah sta delavnici Novičnika z samozaposlene v kulturi v Ljubljani in Mariboru. Foto: Arhiv KUD Trivia.

Trivia Records Zapisi

  • Lately i am acquiring some finger dexterity again. The victims are some relatively newly developed instruments (turboguitars, turboflutes and cirkulinos). Here is a selection of cutouts from various live situations - mostly as parts of Cirkulacija 2 program - from 2020 onwards.
  • Celjska interdisciplinarna impro zasedba s projektnim imenom Umoblodnica v sestavi: Iva Tratnik, Andreja Džakušič, Keiko Miyazaki, Estela Žutić, Simon Macuh, Dalibor Bori Zupančič, Borut Peternelj – Amper-o-mat. Posnetek nastopa 20. maja 2021 Cirkulaciji 2 | podhod Ajdovščina.
  • Generative algorithmic composition excerpts based on realtime video data for Francisco Tomsich "ELEGIJA | ELEGY" video installation presented from 10th to 21st July 2020 at Cirkulacija 2 Ljubljana Slovenia. Elegija (Elegy) is a mournful song performed by ensemble of video installations, sculptures and sound installation – made specifically for Cirkulacija 2’s premises. The installation setup was totally site-specific – for the new space of Cirkulacija 2 in Ajdovščina subway.
  • Field recordings in air and water during the Cirkulacija 2 visit in Finland. The place of rest and contemplation was at Future Lake near Helsinki and the performance place was on Merikerho club/ ship in Helsinki harbor. Boštjan Leskovšek was using the underwater recordings as his instrument. Here it is as separate album.
  • A recording of Cirkulacija 2 (Stefan Doepner, Boštjan Leskovšek, Borut Savski) performance at Merikerho club Helsinki Finland on 20th October 2018. Visit was part of two-way exchange between Ljubljana and Helsinki (Cirkulacija 2 and Koelse = Association of experimental electronics – Kokeellisen Elektroniikan Seura)
  • V gosteh v C2 je bil John Duncan, eden temeljnih sodobnih radikalnih umetnikov zadnjih štirideset let. Z Duncanom smo v veliki dvorani Cirkulacije 2 v treh dneh pripravili kvadrofonsko situacijo v kateri smo se zvrstili vsi sodelujoči. Domači sodelujoči: Iva Tratnik, Stefan Doepner, Boštjan Leskovšek in Borut Savski.
  • Double-bill/ triple action. On the occasion of Mike Hentz' Mental Landscapes lecture at Cirkulacija 2 - a concert occurred: Javier Areal Vélez – Argentinian composer and guitar improviser claiming to be open to any kind of participation visited C2. He was joined by the two local strummers: Leskovšek and Savski.
  • Moške sodobne različice vokaliziranja so izven gostilne ali cerkve (formatiranih oblik pevskih zborov) redke. Na pobudo Košnika, ob neposrednem nedavnem vzoru Tomažinke, je nastala ideja za uporabo glasu kot izhodišče in elektroakustične prijeme kot berglo za tri zvočne raziskave.
  • Ob otvoritvi sezone Cirkulacija 2 | leto 2017/ letnik X - prigodni kulturno-umetniški program – impro session, dva ali trije. Mali synthi velikega Boštjana in otožni zvoki mandolin – Savski + Cirkulino ter Kristl.
  • Bogdana Herman in Borut Savski sva leta 2010 zasnovala projekt Novokomponiranih slovenskih ljudskih, kar je rodilo sedem javnih koncertov in zbirni cd album. V letu 2016 se je začel novi krog slovenskih novoljudskih. Delni rezultati so že dostopni ...