« Back slovensko english

May, 2016

VABILO K PRISPEVANJU DLAKE PSOV IN MAČK

Projekt Prava Runotova Volna Foto Marija Mojca PungercarSte kdaj pomislili, da sta lahko koristni tudi pasja in mačja dlaka? Iz mačje dlake je mogoče narediti filc, iz pasje dlake pa tudi volno. Iz obojega pa izdelke, posebne in neponovljive, kakršni so vaši hišni ljubljenci.

Če jih želite ovekovečiti v okviru umetniškega projekta, vas vabim, da mi podarite njihovo dlako!

V projektu »Prava Runotova Volna« preiskujem in preizkušam možnosti izdelave tekstilnih izdelkov iz pasje in mačje dlake. Kar bo nastalo, bom razstavila v ljubljanski galeriji Kresija, vključila pa bom tudi zgodbe in okoliščine vaših živali, ki jih boste želeli deliti z mano in drugimi.

S projektom želim opozoriti na raznolike vidike in koristi sobivanja ljudi in živali v urbanem okolju. Seveda pa gre tudi za ljubezen, prijateljstvo in minljivost, saj dlaka domačih ljubljencev ni samo dlaka, tako kot človeški lasje niso samo lasje.
—————————
Na sliki zgoraj: Prava Runotova Volna – volna, spredena iz pasje dlake, 2016.
Foto: Marija Mojca Pungerčar.
—————————

Za donacijo je primerna izčesana dlaka vseh zvrsti in pasem, pridobljena s krtačenjem. Da bi se pri posamezni živali nabrala zadostna količina, je zaželjeno, da dlako zbirate nekaj tednov. Shranjujte jo v papirnate vrečke ali v kartonaste škatle. Če imate več živali, dlako shranjujte ločeno.

Za vključitev v projekt in več informacij me prosim pokličite na telefon 041 882 593 ali pišite na naslov mojca.pungercar(at)guest.arnes.si

Marija Mojca Pungerčar
avtorica projekta
———
Producent projekta je KUD Trivia. Projekt je podprl Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljane.
—————————
www.mojca.info
www.3via.org
www.socialdress.si

Trivia Records Zapisi

  • Double-bill/ triple action. On the occasion of Mike Hentz' Mental Landscapes lecture at Cirkulacija 2 - a concert occurred: Javier Areal Vélez – Argentinian composer and guitar improviser claiming to be open to any kind of participation visited C2. He was joined by the two local strummers: Leskovšek and Savski.
  • Moške sodobne različice vokaliziranja so izven gostilne ali cerkve (formatiranih oblik pevskih zborov) redke. Na pobudo Košnika, ob neposrednem nedavnem vzoru Tomažinke, je nastala ideja za uporabo glasu kot izhodišče in elektroakustične prijeme kot berglo za tri zvočne raziskave.
  • Ob otvoritvi sezone Cirkulacija 2 | leto 2017/ letnik X - prigodni kulturno-umetniški program – impro session, dva ali trije. Mali synthi velikega Boštjana in otožni zvoki mandolin – Savski + Cirkulino ter Kristl.
  • Bogdana Herman in Borut Savski sva leta 2010 zasnovala projekt Novokomponiranih slovenskih ljudskih, kar je rodilo sedem javnih koncertov in zbirni cd album. V letu 2016 se je začel novi krog slovenskih novoljudskih. Delni rezultati so že dostopni ...
  • Vrhunec performativnega segmenta Klima Dekadenca, v katerem so sodelujoči poprimjeli za instrumente in odigrali pravi koncert! Predvideni naslovi: Nedekadentni koncert, Trije teddybearji in miss Biggy, Trije dandybearji in kraljica Avi. Koncert je potekal pod taktirko Mikea Hentza, že drugič gostujočega v projektih Cirkulacije 2.
  • Some files for simplistic arduino versions with atmega 8, 88, 168, 328 - commonly known as Poorduino. There are some boards for flashing bootloaders with standard arduino board. Etc.
  • Make a midi-sequencer arduino shield called Cirkulino. It acts as 8-step midi-sequencer (the sender of notes) and also as five potentiometer midi-controller. Some additional parametric randomizing functions take it away from simple "metronome" - into direction of "mantra machine" shruti-box. For automata usages some more steps could be useful (8, 16, 24, 32).
  • Theremidi Orchestra (glag.) so bili ustanovljeni po zaključku tridnevne delavnice izdelovanja teremin fizičnih vmesnikov na Ljudmili v maju 2011. Praktični in hrupni elektro-ansambel obstaja v večnem sedanjiku, čeprav se tudi naslanja na zgodovino elektronske godbe, medtem ko število članov niha med osem in deset, včasih tudi dvanajst. Izbor nekaterih nastopov in vaj.
  • Trojni album Dušana Zidarja (akka Spiro Mason) je zvočna študija "vizualca", ki se loti preverjanja zvočne vsebnosti podobe (fotografije), ko je ta prevedena iz digitalne slikovne reprezentacije v zvočno.
  • Zbirka posnetkov z različnih dogodkov v sklopu dejavnosti Cirkulacije 2 v letu 2012. Osnovno gibalo je bilo gostovanje v Zagrebu v galeriji Močvara (koprodukcija: Kontejner), pred in po tem pa je bilo še nekaj enodnevnih dogodkov imenovanih Social Noise Sessions, pri katerih so sodelovali mednarodni kolegi.