English

Predstavitev Trivia Records / Zapisi v Cirkulaciji 2

V cetrtek, 18. 10. 2007 ob 20.00 vas vabimo na predstavitev zalozniskega projekta Trivia Records/Zapisi v produkciji KUD Trivia. Prvi dve glasbeni izdaji na CD-jih sta: Singer (Mojca poje slovenske siviljske, tkalske in predilske) avtorice Marije Mojce Pungercar in Sestre Karamazove avtorja Boruta Savskega. Predstavitev bo hkrati tudi druzenje v prostorih Cirkulacije 2 na dvoriscu tovarne Rog. Na obeh predstavitvah bo mogoce zgoscenke tudi kupiti in ta univerzalen nacin izkazati priznanje k delu obeh umetnikov.

Pridite, v Rogu nam bo toplo!

Trivia Records/Zapisi je novo ime v slovenskem zaloznistvu, ki pojem zaloznistvo uvaja na podrocje, kjer zaloznistvo v klasicnem smislu se ne obstaja – na podrocje intermedijske umetnosti. V KUD-u Trivia smo se s tem projektom lotili perecega problema objavljanja in distribuiranja vecmedijskih del. S svojo dejavnostjo zelimo preseci omejitve, na katere so obicajno obsojena nekomercialna umetniska dela.

Marija Mojca Pungercar je pripravila zgoscenko s tematskim izborom slovenskih ljudskih pesmi, v katerih je zastopano sivanje, tkanje in predenje. Pesmi so bile leta 2003 sestavni del instalacije Singer v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani, v okviru 9. festivala Mesto zensk.

Zgoscenka Sestre Karamazov Boruta Savskega prinasa glasbo, ki je nastala za plesno predstavo Bratje Karamazovi. Priprava scenske glasbe za omenjeno plesno predstavo je postregla z mnozico zanimivega materiala, ki ga je avtor prevedel na glasbeno zaokrozeno raven.

Zgoscenki vkljucujeta obsezni programski knjizici z avtorskimi teksti in besedili. Teksti so objavljeni dvojezicno v slovenskem in angleskem jeziku.

Zasnova in teksti: Borut Savski, Marija Mojca Pungercar
Oblikovanje: Sanja Simic
Lektoriranje: Mojca Dimec Bogdanovski
Prevodi v anglescino in anglesko lektoriranje: Rawley Grau, Katja
Grabnar
Produkcija: KUD Trivia
Tisk: Racman d.o.o.

Projekt je podprlo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Informacije po telefonu: 041 882 593 (Mojca) in 040 911 069 (Borut)

Lep pozdrav!
Marija Mojca Pungercar in Borut Savski

KUD Trivia
www.3via.org