ENGLISH

O nas
O založbi
Založba Trivia Records / Zapisi aplicira pojem "založništvo" na področje intermedijske umetnosti. Z založbo želimo preseči omejitve, na katere so običajno obsojena nekomercialna umetniška dela. Številna kvalitetna in celo prelomna dela zvočna ali video dela, ki so našla pot do publike samo v okviru posamezne umetniške inštalacije, razstave ali scenskega performansa, so pozneje za vedno obsojena na ždenje v osebnih računalnikih, na priložnostne uvrstitve na festivale, na objavo odlomkov na spletnih straneh ali na prijateljsko izmenjavo med umetniki.

Ponudba založbe obsega tri področja: Trivia Avdio / Video, Trivia Tiskovine in Trivia Izdelki. Sporočilnost del se giblje v razponu od inovativne eksperimetalnosti do družbeno kritičnega angažmaja.

O založniku
Založba Trivia Records / Zapisi je projekt Kulturno umetniškega društva Trivia. Poglavitna aktivnost društva je usmerjena v ustvarjanje, podpiranje in produkcijo umetniških projektov članov in sodelavcev s poudarkom na sodobni vizualni in intermedijski produkciji. Iniciatorja in glavna člana pri tem projektu sta Borut Savski in Marija Mojca Pungerčar. 

O spletni strani
Spletni sistem je razvil Borut Savski in je v precejšnji meri originalno zasnovan - rezultat študija potreb in rešitev za univerzalni multimedijski portal: besedilo, slike, grafika, zvok in video. Osnovna izhodišča razmisleka so temeljila na izkušnjah s tedanjim radijskim portalom Radia Študent - predelavi sistema Nuke, nato prek originalno zasnovanega enostavnega vmesnika za raznolike strani, ki je še vedno osnova za posamezne strani projektov KUD Trivia, ter s predelavo vmesnika ProBid, ki je imel elegantno implementirano večuporabniško logiko. Na podlagi vsega tega je nastala serija treh multimedijskih portalov, od katerih je Trivia Records prvi (2007), DIVA (http://www.e-arhiv.org/diva/) drugi (2010) in Photon Images  tretji (2011-2016).

Avtorji in sodelavci
Borut Savski, avtor
Marija Mojca Pungerčar, avtorica
Sanja Simić, grafična oblikovalka
Katja Grabnar, občasno prevajalka

Razvoj spletnega mesta Trivia Records / Zapisi je v letu 2007 delno podprlo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije. odtlej pa poteka razvoj brez javnih sredstev - predvsem kot vložek razvijalca in kot vložek najemnika spletnega mesta.

Jezik
Teksti so objavljeni dvojezično – slovensko in angleško. Z dvojezičnostjo ohranjamo sporočilo o produkcijah, ki izhajajo iz sodobne slovenske situacije.

Registracija in zaščita
Glasbeni in video projekti so regularne založniške izdaje, opremljene z ustreznimi kataloškimi oznakami. Izdaje so objavljene pod različnimi licencami: Copyright, Creative Commons, Copyleft. Založba Trivia Records / Zapisi ne predpisuje enotne licence za svoje izdaje.

Načrti
V naslednjih letih načrtujemo serijo izdaj žanrsko raznolikih del, ki nastajajo v raznovrstnih okoliščinah (performansi in inštalacije v galerijah in muzejih, predstave v gledališču…).

KUD Trivia
Naslov: Križevniška 7, 1000 Ljubljana
T: 041 882 593
E:
W: http://www.3via.org/

Davčna številka: 48686743
Matična številka: 1869841

Številka poslovnega računa: 02010-0254282265 (račun je odprt pri NLB d.d., TR 2, Ljubljana)

Vpis v poslovni register dne 18. 02. 2004. Vpis v register društev UE Ljubljana pod št. 3319. KUD Trivia ni davčni zavezanec.