SLOVENSKO

Umoblodnica - Zeleni zvoki (viewed: 8475)

 Copy player code Close
free download

Title: Umoblodnica - Zeleni zvoki
Participants: Iva Tratnik, Andreja Džakušič, Keiko Miyazaki, Estela Žutić, Simon Macuh, Dalibor Bori Zupančič, Borut Peternelj – Amper-o-mat
Cover Art: Bori Zz
Recorded live on 20th May 2021 at Cirkulacija 2, Podhod Ajdovščina Ljubljana
Dodana je povezava na lanskoletno predstavo/ instalacijo Zeleni zvoki, ki so jo imeli 8. oktobra 2020 v Špitalski kapeli v Celju.
Web links:
http://www.cirkulacija2.org/?p=7753
https://www.youtube.com/watch?v=G3igpX_Q880
https://www.youtube.com/watch?v=lDNWaZU952E

Ljudje, ljudje
tako več ne gre.

Postajam nevaren.

Več ne zdržim.

Dajte me prosim!

Vas prosim lepo!

V umnoblodnico!

V umnoblodnico

Tam bom na varnem.

Bom res tudi skrit?

Pred vso to maso

novonormalnih ljudi.

Ki jim za blagor

in njih dobrobit

sploh ni težko

človeka ubit.

(Bori Zz, UMNOBLODNICA)

“Ekologijo Zelenih zvokov tu vidimo kot zgodbo,ki je stalno prisotna v ozadju in na katero se referira vse, kar se udejanja… In dobro je, da je to ozadje prisotno, ker je to duša vsega… Naše početje nekako dojemamo kot kombinacijo zvočne semantike ter ekologije hrupa. Seveda je to subjektivno, vsak od nas drugače doživlja ekološko noto v tej zadevi.”

Audio-vizualni umetniški dogodek so soustvarili ustvarjalci, ki živijo in/ali delajo v Celju, so izvajalci sodobnih umetniških praks in znani obrazi lokalne umetniške scene. Audio-vizualni performans je ekperimentalen preplet robnih zvočnih praks, svobodno improvizirane glasbe, elektroakustične glasbe in DIY zasnov, ki sledijo konceptualnim izhodiščem praks vsakega posameznega udeleženca.

Namen projekta Zeleni zvoki je povezovanje sodobnih umetniških praks intermedijske umetnosti na področju zvočnega performansa in hkrati tudi spodbujanje javnosti, da se skozi umetniško pripoved sooči z aktualnimi ekološko-družbenimi temami. Ciljna populacija so vsi zainteresirani posamezniki ki jih zanima področje sodobnih intermedijskih umetnosti in ki si želijo drugačnih doživljajskih izkušnje, ki jih nudi zvočni prerformans. Projekt povezuje raznolike ustvarjalce, ki so že več let aktivno vpeti v lokalno, slovensko in tudi mednarodno umetniško produkcijo sodobnih umetniških praks.
Umoblodnica sound (1:19:41) Download
Umoblodnica video on youtube
Zeleni zvoki Špitalska kapela

Download these files