SLOVENSKO

Mike Hentz & Cirkulacija 2 - Klima: Nedekadentni koncert (viewed: 16082)

 Copy player code Close
free download

Avtorji: Mike Hentz in razširjena Cirkulacija 2 (Iva Tratnik, Boštjan Čadež, Boštjan Leskovšek, Borut Savski, Stefan Dopener)
Naslov: Klima Nedekadentni koncert in ostale zgodlje
Skulptura na naslovki: BogInja by Iva Tratnik in Gal

Posneto v Cirkulaciji 2, Tobačna Ljubljana, 1. junija 2017
Video in zvok: Aleksander Pečnik in Peter Braatz
Domače strani:
http://www.cirkulacija2.org/?p=2913
http://www.cirkulacija2.org/?p=2940
http://www.cirkulacija2.org/?p=2948
http://www.cirkulacija2.org/?p=2973

 

Struktura:
– “dolgčas” – uvodni predkoncertni ambient
– “raziskava, razvoj, ekstaza” – koncert
– “dodo dada” – dodatek z interakcijo

Samoidentifikacija sodelujočih: Sir Mike, Kraljica Avi, Boštjan Veliki in Boštjan Mali, Tovarišć Štefan ter Baron Kurosavski.  Vsak od njih na svojih omiljenih tipkalih, brenkalih, trobilih.

Vrhunec performativnega segmenta Klima Dekadenca, v katerem so sodelujoči poprimjeli za instrumente in odigrali pravi koncert! Predvideni naslovi: Nedekadentni koncert, Trije teddybearji in miss Biggy, Trije dandybearji in kraljica Avi. Koncert je potekal pod taktirko Mikea Hentza, že drugič gostujočega v projektih Cirkulacije 2.


Zvočna in vizualna podoba v veliki meri zajema iz posnetkov in rekvizitov zajetih v preteklem tednu, ko je potekala  t.i. klavzura – skupinska delavnica za devet udeležencev, ki jo je vodil Mike Hentz, med drugimi pa so sodelovali: Iva Tratnik, Boštjan Leskovšek, Boštjan Čadež, Stefan Doepner in Borut Savski.

Projekt Klima: Dekadenca je potekal na presečišču mnogih umetniških polj in jih še dodatno zapletel z drugimi področji, tako da je nastala prava intermedijalna prepletenka, ki pa je mnogo bliže življenju, kot pa je to v primeru siceršnjih umetniških praks.

Kaj torej je dekadenca? Izhodiščna misel, da je to oznaka  za družbeni razpad, torej za nekaj negativnega, je dobila nasprotno misel, da je to historična oznaka za umetniško obdobje bohemov 19.  stoletja, ki so združili eksces in znanje – v neke vrste subkulturo – kar lahko štejemo kot pozitivno. Na kateri strani je torej dekadenca? In na kateri strani je cinizem? Na strani bogatih ali revnih?


Mike Hentz & Cirkulacija 2 - Klima concert 1.6.2016 C2 Ljubljana (1:02:03) Download
Mike Hentz at Radio Študent, 30.05.2016 Download

Download these files


Linked items