ENGLISH

Različni avtorji - Vmesni prostori Ljubljana - arhivi (ogledov: 82794)

 Vključi kodo na svojo stran Close
prosto pretočno
 Vprašanja in odgovori Close
 
Vprašaj prodajalca

 Copy this code to the field on the left
Podatki:

Naslov: Vmesni prostori | Intermediate Spaces | Zwischenraüme - arhivi
Produkcija: KUD Trivia Ljubljana, galerija ESC Graz
Leto produkcije: 2006


various artists - Polyphonic Orchestra feat. Irena Tomazin (26:37) Pretoči
various artists - Intermediate Spaces Ljubljana 2 (39:10) Pretoči
various artists - Intermediate Spaces Ljubljana 3 (09:00) Pretoči
various artists - Intermediate Spaces Ljubljana 4 (23:30) Pretoči







Povezane stvari


Kopija tudi na

O projektu:

Vmesni prostori so bili projekt kulturno-umetniške izmenjave dveh urbanih okolij - Ljubljane in Graza. V Grazu/ Avstrija so Vmesni prostori potekali od 23. septembra do 1. oktobra 2006 v galeriji ESC, v Ljubljani pa od 6. novembra do 10. novembra 2006 v galeriji Kapelica. Sodelovalo je več kot dvajset avtorjev različnih izrazov. Po lastnih željah so predstavili realizirane projekte, tekoče projekte ali pa idejne zasnove projektov. Vmesni prostor je tisti skupen prostor, ki si ga nihče ne lasti. Tak prostor soustvarjamo, pri tem pa ohranjamo svojo individualnost in lastni izraz. Gre torej za prostor komunikacije in ne konfrontacije. Osnova uspešnih prostorov je enakovredno izmenjevanje vlog - poslušanja in pripovedovanja. Pripoved je tudi pripoved v umetniških jezikih.

Vmesni prostori nosijo oznako samoorganizirani, in predvsem odprtokodni. Princip odprtokodnega ustvarjanja pomeni možnost vpogleda, ponovnega razmisleka in spremembe kode (zakonov, pravil) znotraj nekega področja, kadar posameznik ali skupnost ugotovi, da prejšnja rešitev (resnica) ne zadostuje, ne deluje.

Sodelujoči:
Reni Hofmueller, Jogi Hofmueller, Miriam Raggam, Divanova 06, Nicole Pruckermayr, IOhannes Zmoelnig, Renate Mihatsch, Seppo Gruendler, Rupert Lehofer, IEFS - Maki Stolberg & Ursula Kiesling, Fraenk Zimmer, Maru & CHMAFU Nochords, Karl Stocker, tonto music and comic label, Anita Hofer, Borut Savski, Marija Mojca Pungerčar, Stefan Doepner / f18institut, Luka Prinčič, Matjaž Manček, Boštjan Leskovšek, Chiron Morpheus, Dunja Kukovec, Keka Čalić, Milena Kosec, Nada Žgank, Irena Tomažin, Neven Korda in še kdo.

V Grazu so Vmesni prostori potekali med 23. septembrom in 15. oktobrom 2006 kot del festivala sodobnih umetnosti Steirischer Herbst, v Ljubljani pa med 6. novembrom in 10. novembrom 2006 v galeriji Kapelica. Vmesni prostori so bili koprodukcija KUD Trivia in galerije ESC, v sodelovanju z galerijo Kapelica.

Spletna stran projekta Vmesni prostori:
http://www.3via.org/IntermediateSpaces/?page_id=45