ENGLISH

Avdio Video
Pesmi, glasba, zvočna umetnost, dokumentarni video, eksperimentalni video itd...
Glasba (22)
Zvok (27)
Video (3)
 
Izbor iz predala Avdio Video Oglej si vso ponudbo
Lately i am acquiring some finger dexterity again. The victims are some relatively newly developed instruments (turboguitars, turboflutes and cirkulinos). Here is a selection of cutouts from various live situations - mostly as parts of Cirkulacija 2 program - from 2020 onwards.
prosto pretočno 
Celjska interdisciplinarna impro zasedba s projektnim imenom Umoblodnica v sestavi: Iva Tratnik, Andreja Džakušič, Keiko Miyazaki, Estela Žutić, Simon Macuh, Dalibor Bori Zupančič, Borut Peternelj – Amper-o-mat. Posnetek nastopa 20. maja 2021 Cirkulaciji 2 | podhod Ajdovščina.
prosto pretočno 
Field recordings in air and water during the Cirkulacija 2 visit in Finland. The place of rest and contemplation was at Future Lake near Helsinki and the performance place was on Merikerho club/ ship in Helsinki harbor. Boštjan Leskovšek was using the underwater recordings as his instrument. Here it is as separate album.
prosto pretočno 
A recording of Cirkulacija 2 (Stefan Doepner, Boštjan Leskovšek, Borut Savski) performance at Merikerho club Helsinki Finland on 20th October 2018. Visit was part of two-way exchange between Ljubljana and Helsinki (Cirkulacija 2 and Koelse = Association of experimental electronics – Kokeellisen Elektroniikan Seura)
prosto pretočno 
V gosteh v C2 je bil John Duncan, eden temeljnih sodobnih radikalnih umetnikov zadnjih štirideset let. Z Duncanom smo v veliki dvorani Cirkulacije 2 v treh dneh pripravili kvadrofonsko situacijo v kateri smo se zvrstili vsi sodelujoči. Domači sodelujoči: Iva Tratnik, Stefan Doepner, Boštjan Leskovšek in Borut Savski.
prosto pretočno 
Double-bill/ triple action. On the occasion of Mike Hentz' Mental Landscapes lecture at Cirkulacija 2 - a concert occurred: Javier Areal Vélez – Argentinian composer and guitar improviser claiming to be open to any kind of participation visited C2. He was joined by the two local strummers: Leskovšek and Savski.
prosto pretočno 
Moške sodobne različice vokaliziranja so izven gostilne ali cerkve (formatiranih oblik pevskih zborov) redke. Na pobudo Košnika, ob neposrednem nedavnem vzoru Tomažinke, je nastala ideja za uporabo glasu kot izhodišče in elektroakustične prijeme kot berglo za tri zvočne raziskave.
prosto pretočno 
Ob otvoritvi sezone Cirkulacija 2 | leto 2017/ letnik X - prigodni kulturno-umetniški program – impro session, dva ali trije. Mali synthi velikega Boštjana in otožni zvoki mandolin – Savski + Cirkulino ter Kristl.
prosto pretočno 
Bogdana Herman in Borut Savski sva leta 2010 zasnovala projekt Novokomponiranih slovenskih ljudskih, kar je rodilo sedem javnih koncertov in zbirni cd album. V letu 2016 se je začel novi krog slovenskih novoljudskih. Delni rezultati so že dostopni ...
prosto pretočno 
Vrhunec performativnega segmenta Klima Dekadenca, v katerem so sodelujoči poprimjeli za instrumente in odigrali pravi koncert! Predvideni naslovi: Nedekadentni koncert, Trije teddybearji in miss Biggy, Trije dandybearji in kraljica Avi. Koncert je potekal pod taktirko Mikea Hentza, že drugič gostujočega v projektih Cirkulacije 2.
prosto pretočno 
Theremidi Orchestra (glag.) so bili ustanovljeni po zaključku tridnevne delavnice izdelovanja teremin fizičnih vmesnikov na Ljudmili v maju 2011. Praktični in hrupni elektro-ansambel obstaja v večnem sedanjiku, čeprav se tudi naslanja na zgodovino elektronske godbe, medtem ko število članov niha med osem in deset, včasih tudi dvanajst. Izbor nekaterih nastopov in vaj.
prosto pretočno 
Trojni album Dušana Zidarja (akka Spiro Mason) je zvočna študija "vizualca", ki se loti preverjanja zvočne vsebnosti podobe (fotografije), ko je ta prevedena iz digitalne slikovne reprezentacije v zvočno.
prosto pretočno 
Zbirka posnetkov z različnih dogodkov v sklopu dejavnosti Cirkulacije 2 v letu 2012. Osnovno gibalo je bilo gostovanje v Zagrebu v galeriji Močvara (koprodukcija: Kontejner), pred in po tem pa je bilo še nekaj enodnevnih dogodkov imenovanih Social Noise Sessions, pri katerih so sodelovali mednarodni kolegi.
prosto pretočno 
Nevestina harfa je vmesni rezultat zdaj že večletne serije sodelovanj Uzvočevalcev (Bogdana Herman, Zvonka T Simčič, Borut Savski, Franc Cegnar, Miha Tomšič). Tokrat se je pridružila še Silvana Paletti. V letu 2012 so Nevestino harfo izvedli dvakrat: pri cerkvi Sv. Ane v Žlebah pri Medvodah (september 2012) in na Ljubljanskem gradu (december 2012).
prosto pretočno 
Album je aktivna shramba najbolj tipičnih zvočnih sestavkov narejenih s pomočjo sekvencerja Cirkulino. Kot ime nakazuje gre za del paradigme arduino. Več o tem je na voljo drugje, zvočni del pa je zajet na tem mestu. Projekt se je začel v 2012 in se nadaljuje v 2013.
prosto pretočno 
Zbirka skladb za risanko Kako se znebiti Mačota avtorja Marjana Mančka. Vse skladbe so bile pripravljene na računalniku Amiga 500. Produkcija Emotionfilm iz leta 2000.
prosto pretočno 
Izbor posnetkov iz serije koncertov, ki sta jih avtorja imela od leta 2010 dalje pod nazivom Novokomponirane slovenske ljudske. Na posnetkih so naslednje skladbe: Po morju plava barčica, Lahkoživčeve sanje, rezijanska Lepa Vida, ljudske izštevanke, Moj fantič je na T’rolsko vandral in Poljska kraljica.
Cena: 10.00  
Sets of recordings from two evening sessions at Cirkulacija 2 place at Rog in early spring of 2011. Other recordings from the Spring series are part of the 2011 series of projects entitled Urbi et Orbi, denoting the Cirkulacija 2 public interventions on the level of sound and visuals. Some additional footages are from Autumn 2011 participation at MFRU_Kiblix festival in Maribor.
prosto pretočno 
Bandura Kejti in Ti je avtorski album Milana Kristla. Uporabljeni instrumenti: bandura in kalimba. Produkcija 2003/ 2004.
prosto pretočno 
Zbirka posnetkov istoimenske instalacije Boštjana Leskovška med projekti Cirkulacije 2 v letu 2010.
prosto pretočno 
Izbor posnetkov razširjene Cirkulacije 2 na festivalu nove glasbe Sajeta 2010 (Tolmin/ Slovenija). Večdnevni dogodek je bil eden od treh vsakoletnih javnih produkcij Cirkulacije 2.
prosto pretočno 
Konkretizacije so rezultati nekega daljnega poskusa vpeljati eksperimentalno zvočno produkcijo v prostore Radia Študent. Iniciirala sva ga Borut Savski in Marko Košnik. Ex-studio je bil zgolj uvod v kar nekaj dejavnosti, ki so sledile. Na albumu Konkretizacije je nekaj poskusov, nekateri pa so že cele skladbe.
Cena: 10.00  
Vrata je avtorski album Milana Kristla. Glasba je nastajala na hribovski kmetiji na Vratih (pri Mostu na Soči; Čepovanska dolina). Preprost opis: trenutek, ki je raztegnjen v neskončnost.
prosto pretočno 
Milan Kristl igra različne glasbene instrumente, predvsem v obliki neskončnih solo improvizacij. Glasbena pripoved se tiče brezčasnosti trenutka. V eni skladbi se mu pridruži Boštjan Leskovšek ROR - s katerim sta tudi producirala ta album.
prosto pretočno 
Radijske oddaje ob projektih Marije Mojce Pungerčar: Šivanje v Vmesnih prostorih, Šivankarice, Bratski in enotni v kinu.
prosto pretočno 
7. maj 2009: ekipa Cirkulacije 2 je nastopila v sklopu dogodkov XL eksperiment ob 40. letnici Radia Študent v galeriji Kapelica. V sodelovanju z ekipo Radia Helsinki Graz/ Avstrija.
prosto pretočno 
Ves Olje je zvočni album Boštjana Leskovška. Vsebuje dve skladbi. Avtor preizprašuje vse in nič - črno luknjo.
prosto pretočno 
Zeramulix je kombinacija zlogov MZX, XLR, MUR.AT - le nekaj sodelujočih iniciativ, ki so se udeležile festivala Ars Electronica 1998 v Linzu kot del XChange Open Channel net-media aktivnosti, ki jih je sprožila Rasa Smite iz medijskega centra RIXC (Riga/ Latvia). Posnetek je le en del produkcije, ki so jih prispevale mnoge prisotne skupine umetnikov.
prosto pretočno 
Ambientalna glasba je "muzak", ki se nikoli ne začne in nikoli ne konča in vedno le obeta - ni nikakršne dramaturgije - nobene zgodbe. Ambience=Ambivalence pa je aluzija na večplastje in posledično neenoumje razumevanja in vrednotenja. Vseenost?
prosto pretočno 
Solos & Duos je zbirka zvočnih posnetkov, ki so nastali ob različnih priložnostih in na različnih krajih. Osnovna (estetska) odločitev za zbirko je, da naj bodo vsa dela razmeroma preprosta in konceptualno jasna.
Cena: 10.00  
Kaj je bilo Ministrstvo za eksperiment? je sklop štirih oddaj pripravljenih za Radio Cona, kot serija zgoščenih predstavitev intermedijske iniciative, ki je delovala v letih 1997 in 2000 blizu Radia Študent. Borut Savski na kratko predstavi svoje videnje in nekatere zanimive koščke produkcij.
prosto pretočno 
Recorded live on 11th July 1998: Cyberfeminist meeting in Graz. Participants in Graz: Reni, Kata, Zana, Karo,... Host at Radio Student Ljubljana: Borut Savski.
prosto pretočno 
Archive recording of a live internet communication event among locations in Berlin, Frankfurt, Graz and Ljubljana that took place on March 19th 1998. One of the public outlets was the airwaves of Radio Student where the event was recorded.
prosto pretočno 
Archive recording of a live internet communication event on 4th of April, 1998 between locations in Berlin, Frankfurt, Graz and Ljubljana. One of the public outlets was the airwaves of Radio Student where the event was recorded.
prosto pretočno 
This is a live production from 27th March 1998 over the internet, connecting the two bases in Berlin and Ljubljana - one output being the airwaves of Radio Student Ljubljana. Artists involved: Sekretaerin (Dagmar Gabler), Monika Glahn, Gaston ____, Borut Savski
prosto pretočno 
Ahivski posnetki s prvega dela festivala Vmesni prostori iz leta 2006, ki je bil zasnovan kot dvakratna mednarodna izmenjava (v Grazu in Ljubljani). Vmesni prostor je tisti skupen prostor, ki si ga nihče ne lasti. Tak prostor soustvarjamo, pri tem pa ohranjamo svojo individualnost.
prosto pretočno 
Interdisciplinarna postaja Cirkulacija 2 je že drugo leto sodelovala na festivalu Sajeta pri Tolminu, kjer je postavila tehnološki tabor in v sodelovanju z vokalistko Bogdano Herman izvedla tudi koncert.
prosto pretočno 
Del dejavnosti v sklopih, ki jih avtor imenuje "evolucionarni video", "generativni video", "videografični principi" in "matematika jezika". Zadnji se nanaša na princip generiranja pomenskih enačb. Začetki produkcije sodijo v konec leta 2006 in so še vedno aktualni.
prosto pretočno 
Album vsebuje dva solo nastopa Nova deViatorja (akka Luka Prinčiča) z dogodkov XL eksperiment ob 40-letnici Radio Student, ki je potekal od 3. do 9. maja 2009 v galeriji Kapelica v Ljubljani.
prosto pretočno 
Kaj se zgodi, ko se ženska kot samska odloči imeti otroka z umetno oploditvijo, čeravno ji država to prepoveduje. Kaj pomeni enostarševska družina v današnji družbi? Kako preživeti kot mati samohranilka ali kot umetnica v objemu aparata države? Performens/ simpozij avtorice Zvonke T Simčič.
prosto pretočno 
Izbor zvočnih posnetkov z dveh avdio-vizualnih nastopov projektne skupine Etnobanda v letu 2008 (nastop v galeriji ŠKUC / Ljubljana in nastop v multimedijskem centru Kibla / Maribor). Etnobanda odtlej ne nastopa več.
prosto pretočno 
Problemloss je bila projektna skupina v kateri so v letu 2006 sodelovali Matjaž Manček, Luka Prinčič in Borut Savski. Album sestavljajo posnetki z nastopov v mestih Dobbia/Monfalcone/Italija, Dunaj/Avstrija, Berlin/Nemčija, Graz/Avstrija in Ljubljana/Slovenija.
prosto pretočno 
Made in China je zbirka soundtrackov pripravljenih za istoimensko plesno predstavo koreografinje Mateje Bučar iz let 2007/2008 v produkciji DUM. Skladbe zaenkrat še niso predelane.
prosto pretočno 
Arhivski posnetki s festivala Vmesni prostori iz leta 2006, ki je bil zasnovan kot dvakratna mednarodna izmenjava (v Grazu in Ljubljani). Vmesni prostor je tisti skupen prostor, ki si ga nihče ne lasti. Tak prostor soustvarjamo, pri tem pa ohranjamo svojo individualnost.
prosto pretočno 
Puščava Realnega je nov album Boštjana Leskovška, ki temelji na prisluškovanju in preinterpretiranju šumov strojev, s katerimi smo vsakodnevno v stiku. Avtor se osredotoča na potujitve, ki nastanejo ob rekontekstualizaciji - in s tem možnost, da nekaj "uvidimo", "uslišimo".
prosto pretočno 
Grazer Walzer je kolektivna improvizacija neposredno v radijski eter, ki smo jo skupaj izvedli Reni Hofmueller, Jogi Hofmueller (Graz / Avstrija), Katarina Pejović (v tistem času v Ljubljani / Slovenija) in Borut Savski (Ljubljana) jeseni leta 1998 v okviru Ministrstva za eksperiment na Radiu Študent.
prosto pretočno 
Zanimiv prispevek, ki je nastal samostojno, a v navezavi na Ministrstvo za eksperiment. Radijsko zvočno pripoved UND NICHTS ZU VERSCHULDEN je Markus Nix opremil z javno dostopnimi zvočnimi materiali Ministrstva za eksperiment (XLR, MZX, EMI) in dokumentarnimi zvočnimi posnetki s konca 70-ih.
prosto pretočno 
Midi Conversions je serija zelo glasbenih algoritmičnih študij narejenih na računalniku Amiga. Midi2Happy pa je pet minimalističnih primerov - vsi narejeni na podlagi enakega računskega organizma, a z različnimi zvočnimi sampli. Nekateri so Amigini 8 bitni, drugi 16 bitni za PC. Neke vrste "the best of"...
Cena: 10.00  
Radijski pripovedi sta nastali v produkciji Ministrstva za eksperiment na Radiu Študent leta 1997. Srebrni hodnik je priredba zgodbe Harlana Ellisona, ki jo je prevedel Samo Kuščer za revijo Življenje in tehnika. Besedilo Stvarjenje sveta po Microsoftu je nekaj časa krožilo s spletno pošto. Zdi se, da se je avtorstvo pri tem izgubilo.
prosto pretočno 
Midi Conversions so študije principov algoritmične glasbe, s katerimi sem se (Borut Savski) ukvarjal sredi in konec devetdesetih. More Midi Conversions pa je zbirka komadov, ki niso našli poti v Midi Sinfonietto in tistih, ki so ostali od originalne zbirke Midi Conversions.
Cena: 10.00  
Zbirka živih posnetkov s treh improviziranih nastopov projektne skupine Etnobanda (Bogdana Herman, Milena Kosec, Stefan Doepner in Borut Savski) v letu 2007. Glasba na cedeju stilsko odpira nov prostor - t.i. novo ljudsko zvočnost, hkrati pa uvaja še en nov pojem - paralelizem namesto serialnosti.
prosto pretočno 
Ror je Boštjan Leskovšek, ki je z videozvočnim performanceom Narava potrpežljivosti novembra 2006 otvoril festival Vmesni prostori v galeriji Kapelica v Ljubljani. Enourni svit zore tedaj ne bi bil konceptualno pravilen, če bi bil skrajšan, a internet je še vedno le kompaktni medij.
prosto pretočno 
Random Activities / Zvočna naključja je zbirka študij avtonomnih zvočnih organizmov / organizacij, ki so nastajali v računalniku. V zbirki je nekaj avtorjevih prvihprimerov generativnega pristopa v ustvarjanju računalniške umetnosti.
Cena: 10.00  
Borut Savski je sestavil nekaj algoritmičnih zvočnih študij v zaporedni zvočni tok in temu obesil bolj ali manj trivialno pripoved. Zgodba / dramaturgija je zgolj zaporedje nečesa v času. V tem primeru usoda ladje Titanic. Gre za vprašanje mimezisa proti poezisu.
Cena: 10.00  
Blobi so kratkotrajne zvočne pojave, ki se reproducirajo v sintetičnem okolju in tekočem času.
Cena: 10.00  
Zbirka ritmičnih skladb, ki jih je Borut Savski naredil konec leta 1999 & v začetku 2000, s ciljem zadovoljiti ženski gon po plesu... in moj gon po razmisleku.
Cena: 10.00  
Zvočni utrinki z instalacije Biotop, ki sta jo v Galeriji Kapelica v Ljubljani postavila Borut Savski (Slovenija) in John Grzinich (ZDA).
Cena: 10.00  
Scenska glasba za plesno predstavo Bratje Karamazovi koreografinje Mateje Bučar. Pri izdaji se je avtor Borut Savski odmaknil od predstave. Od Bratov so tako nastale Sestre, za katere je značilno, da rade plešejo.
Cena: 10.00  
Podnaslov: Mojca poje slovenske šiviljske, tkalske in predilske. Marija Mojca Pungerčar je pripravila solo zgoščenko z izborom šestih manj znanih oz. pozabljenih slovenskih ljudskih pesmi.
Cena: 10.00