« Nazaj slovensko english

September 2012

VABILO NA DELAVNICI SOCIALDRESS

cvetje_web2KUD Trivia in Mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk vabita k udeležbi na dveh tematskih delavnicah Socialdress avtorice Marije Mojce Pungerčar: Socialdress – Cvetje v jeseni in Socialdress servis.

Delavnica Socialdress – Cvetje v jeseni

Kraj in čas:
– Torek, 2. 10. 2012, 15.00 – 17.30, Festival za tretje življenjsko obdobje, Cankarjev dom, Ljubljana. Vstop na festival je prost.
– Sreda in četrtek, 3. 10. in 4. 10. 2012,  9.15 – 11.15,  Dnevni center aktivnosti za starejše Šiška, Kunaverjeva 6-8, Ljubljana. Za varovance centra in izven.

Delavnica Socialdress – Cvetje v jeseni je v znamenju medgeneracijske solidarnosti. Podali se bomo med starejše občane na Festival za tretje življenjsko obdobje in v Dnevni center aktivnosti za starejše Šiška, kjer se jim lahko pridružite tudi drugi zainteresirani obiskovalci. Posebej ste dobrodošli stari starši z vnuki in starši z otroki. Na delavnici bomo združili moči pri izdelovanju dekorativnega cvetja iz papirja, voska in ostankov tekstila. Oglejte si nekaj primerov!

Naučili vas bomo, kar znamo. Kar znate vi, boste naučili nas. Izmenjava znanja bo potekala v obe smeri, zato vabimo tudi tiste, ki že obvladate katerega od načinov izdelovanja dekorativnega cvetja.

Udeleženci boste del svojih izdelkov odnesli domov, po eno rožo pa pustili organizatorjem delavnice. Z njimi bomo obdarovali goste letošnjega Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Za material in orodje bo poskrbljeno. Če imate doma ostanke blaga, krep papirja, tanko žico in strgane (vendar čiste!) hlačne nogavice, ki jih ne potrebujete več, jih prinesite na delavnico. Priporočamo, da s seboj prinesete tudi lastne škarje.

Zaželeno je, da se na delavnico predhodno prijavite.
Prijave na delavnico Socialdress – Cvetje v jeseni sprejemamo do srede, 26. 9. 2012 oziroma do zapolnitve mest na elektronskem naslovu: mojca.pungercar@guest.arnes.si.

Delavnica Socialdress servis

Kraj in čas:
– Torek 9. 10., četrtek 11. 10., petek 12. 10. in sobota, 13. 10. 2012, 17.00  – 19.00, Galerija Škuc, Ljubljana
– Sreda, 10. 10. 2012, 13.00  – 15.00, Galerija Škuc, Ljubljana
– Od torka 9. 10. do petka 12. 10. 2012: na vašem domu po dogovoru.

Delavnica Socialdress servis bo ponudila pomoč v vsakdanjih situacijah, ko odpove katera od funkcij priljubljenega oblačila. V Galeriji Škuc vam bomo na voljo za pomoč pri zamenjavi zadrg, šivanju gumbov, krpanju raztrganin, krajšanju/daljšanju hlač, kril, majic in pri drugih opravilih. Popravljena oblačila bomo opremili z etiketo blagovne znamke Socialdress, ki bo znak dodane vrednosti: unikatni osebni poseg v konfekcijski izdelek, naredi-sam kultura, samooskrba, solidarna izmenjava znanja in veščin ročnih spretnosti…

Delavnica je brezplačna, vendar pa se je nanjo treba prijaviti. Na delavnico prinesite oblačilo, ki potrebuje popravilo. Oblačila morajo biti oprana. S seboj prinesite tudi zadrge, gumbe, blago oziroma vse tisto, kar menite, da boste potrebovali. Poskrbljeno bo za šivalne stroje in šiviljski pribor, koristno pa bo, če prinesete svoje škarje.

Socialdress servis pa pride tudi na dom! Socialdress agentka vam bo pri vas doma, na vašem ali svojem šivalnem stroju, pomagala popraviti oblačila.. S tem družabnim in družbenim poudarkom oživljamo tradicijo, po kateri so nekdaj šivilje hodile delat na domove naročnikov. Če nas želite povabiti, pripravite oblačila, ki potrebujejo popravilo. Storitev je brezplačna, zahvalili se boste s kavico in prigrizkom. Obisk na domu bo trajal največ dve uri, število terminov je omejeno. V primeru velikega števila prijav bomo dali prednost tistim prijavam, ki nas bodo najbolj prepričale z utemeljitvijo.

Prijave na delavnico Socialdress servis sprejemamo do četrtka, 4. 10. 2012 oziroma do zapolnitve prostih mest na elektronskem naslovu: mojca.pungercar@guest.arnes.si.

V prijavi napišite želeni dan in datum vaše udeležbe, kaj bi radi na delavnici naredili in vaš kontakt (e-mail, telefon). Če nas vabite na dom, napišite tudi naslov, morebitno znamko šivalnega stroja (če ga imate), kratko utemeljitev, zakaj nas vabite, in seznam potrebnih šiviljskih popravil.

———————————————-

Informacije o delavnicah lahko dobite tudi po telefonu: 041 882 593 (Mojca) in na spletni strani www.socialdress.net

———————————————-

Delavnici sta del mednarodnega kolaborativnega projekta Crisis, what Crisis?, v katerem sodeluje Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk.

Producenta: Mesto žensk, KUD Trivia

S pomočjo: Lango d.o.o., Festival za tretje življenjsko obdobje, Galerija Škuc, Mestna zveza upokojencev – Dnevni center aktivnosti za starejše.

Projekt so podprli:  Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport RS, Mestna občina Ljubljana, A Space for Live Art.

Povezave:
http://www.socialdress.net/
http://www.cityofwomen.org/
http://www.mojca.info
http://www.3via.org/

mesto_zensk1 TRIVIA1 DCA-1
f3zo-1 skuc_1 ELNA+LANGO