slovensko english

March, 2024

Vodstvo Feministične prvine v participativnih projektih


Vabimo vas na tematsko javno vodstvo z naslovom Feministične prvine v participativnih projektih, ki bo v petek, 5. aprila 2024 ob 17:00 v Moderni galeriji na razstavi Vedno na voljo.

Izvedle ga bodo umetnice Marija Mojca Pungerčar, Zvonka T. Simčič in Mojca Senegačnik.
more »
March, 2024

Odziv na predlog Nacionalnega programa za kulturo in akcijski načrt


KUD Trivia / Novičnik za samozaposlene v kulturi je poslal Ministrstvu za kulturo Odziv na Resolucijo o nacionalnem programu za kulturo 2024–2031 in akcijski načrt.
more »
January, 2024

Svetovanje samozaposlenim v kulturi na dogodku Odprta vrata ateljejev v MGLC Švicariji


Na kulturni praznik, v četrtek, 8. februarja 2024 lahko samozaposleni v kulturi poiščejo brezplačni osebni nasvet glede statusa, prispevkov, umetniške kariere, administrativnih postopkov in drugih vsebin, povezanih s samozaposlitvijo v kulturi.
more »
January, 2024

POHVALE NOVIČNIKU ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI


Novičnik za samozaposlene v kulturi je star 10 let!

Pri KUD-u Trivia smo ponosni na pohvale naročnikov e-publikacije Novičnik za samozaposlene v kulturi in udeležencev naših delavnic.

more »
January, 2024

Delavnica SAMOZAPOSLENI USTVARJALCI IN ODDAJA LETNEGA DAVČNEGA OBRAČUNA


Novičnik za samozaposlene v kulturi vabi k prijavam na delavnico SAMOZAPOSLENI USTVARJALCI IN ODDAJA LETNEGA DAVČNEGA OBRAČUNA, ki bo v petek, 1. marca 2024 v Kino Šiška v Ljubljani.


Delavnica bo potekala od 10.00 – 13.00 ure na naslovu Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3 v Ljubljani.
more »
December, 2023

DELAVNICA OBVLADOVANJE RAČUNOV IN ADMINISTRATIVNIH OSNOV PRI SAMOZAPOSLENIH V KULTURI


Novičnik za samozaposlene v kulturi vabi k prijavam na brezplačno delavnico  OBVLADOVANJE RAČUNOV IN ADMINISTRATIVNIH OSNOV PRI SAMOZAPOSLENIH V KULTURI, ki bo v torek, 16. januarja 2024 v Kino Šiška v Ljubljani.

Delavnica bo potekala od 10.00 – 13.00 ure na naslovu Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3 v Ljubljani. more »
December, 2023

NAMENITE KUD TRIVIA 1% DOHODNINE


Dejavnosti KUD Trivia lahko podprete z donacijo 1 % dohodnine. Veseli bomo vaše podpore!
more »
November, 2023

Socialdress na razstavi Vedno na voljo v Moderni galeriji


V Moderni galeriji je na ogled razstava Vedno na voljo Feministične pozicije v vizualni umetnosti iz Slovenije, na kateri se predstavlja tudi Marija Mojca Pungerčar s projektom Socialdress (2006 - 2026).

Razstava se posveča umetniški produkciji, ki obravnava družbeni spol in iz njega izhajajoče diskriminacije, seksizem in neenakost za ženske (in vse, ki se kot ženske identificirajo), pri čemer se diskriminacija manifestira na presečišču spola in drugih kategorij in okoliščin, npr. razreda, dela, rase, nacionalnosti, spolne identitete in starosti.
more »
November, 2023

LINIJE SILE v knjigi Prekinitve s tradicijo v slovenskih uprizoritvenih umetnostih 1966–2006


Pri Založbi Univerze v Ljubljani je izšla znanstvena monografija Barbare Orel Prekinitve s tradicijo v slovenskih uprizoritvenih umetnostih 1966–2006.

V njej so tri strani posvečene skupini Linije sile (1983 - 1990), v okviru katere so delovale Lidija Bernik, Tanja Lakovnik, Lela B. Njatin, Marija Mojca Pungerčar in Aina Šmid.
more »
November, 2023

Knjiga OSEBNA KODA OBLEKE


Pod okriljem KUD Trivia je izšla knjiga Marije Mojce Pungerčar Osebna koda obleke, s podnaslovom Zgodbe, ki so pospremile stare obleke v novo življenje.

Vabljeni, da knjigo skupaj pospremimo na pot v četrtek, 14. 12. 2023 ob 17.00 uri na predstavitvenem dogodku v knjigarni LUD Literatura na Trubarjevi cesti 51 v Ljubljani.more »
November, 2023

Marija Mojca Pungerčar: NITI, SUKANCI IN KONCI


Marija Mojca Pungerčar: NITI, SUKANCI IN KONCI
Pregledna razstava 2017–2023

Galerija Simulaker, Novo mesto, 24. 11. 2023 – 22. 12. 2023

Odprtje razstave bo v petek, 24. 11. 2023 ob 19.00 uri. Na odprtju bo nastopil Arhivox - Pevski zbor arhitektov Slovenije.

more »
October, 2023

POSODOBLJEN SEZNAM PREJEMNIKOV REPUBLIŠKE PRIZNAVALNINE


Na pobudo Novičnika za samozaposlene v kulturi je Ministrstvo za kulturo posodobilo javno objavljen seznam prejemnikov republiške priznavalnine.
more »
October, 2023

SAMOZAPOSLENI V KULTURI IN PREOBLIKOVANO DOPOLNILNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE


Z začetkom drugega leta se bo dopolnilno zdravstveno zavarovanje ukinilo oz. se preoblikovalo. Predviden je prenos dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v obvezno zavarovanje v obliki plačil obveznega zdravstvenega prispevka.
more »
June, 2023

SKUPNI SESTANEK PREDSTAVNIKOV NA MzK


V sredo, 31. 5. 2023 je na Ministrstvu za kulturo potekala prva skupna seja skupin za trajni dialog s predstavniki javnih zavodov (JZ), nevladnih organizacij (NVO) in samozaposlenih v kulturi. Seje se je udeležila tudi Marija Mojca Pungerčar, urednica Novičnika za samozaposlene v kulturi.

more »
May, 2023

MARIJA MOJCA PUNGERČAR NA BIEN 2023


Projekt Nina nano umetnice Marije Mojce Pungerčar gostuje na Bienalu tekstilnih umetnosti BIEN 2023 v Kranju. Na ogled bo v Stolpu Pungert na Trubarjevem trgu 6, od 31. 5. do 31. 8. 2023 - razstava je podaljšana.

Odprtje bienala bo v sredo, 31. 5. ob 18.00 v Layerjevi hiši.

more »
May, 2023

Predlogi za izboljšanje položaja samozaposlenih v kulturi


Novičnik za samozaposlene v kulturi je na Ministrstvo za kulturo poslal predloge za izboljšanje položaja samozaposlenih v kulturi. Gre za drugi del predlogov, prvega smo poslali aprila na temo kulturnih poklicev.

Predloge smo zbrali  na terenu, med uporabniki oz. naročniki Novičnika za samozaposlene v kulturi.
more »
May, 2023

Marija Mojca Pungerčar: SKICE ZA GLEDALIŠKE KOSTUME


Vabimo vas k ogledu enodnevne razstave Marije Mojce Pungerčar: Skice za gledališke kostume.

Na ogled bo v soboto, 13. maja 2023, od 12.00 do 18.00 ure, v ateljeju avtorice v Švicariji v Ljubljani. Razstava je del Dneva odprtih vrat Švicarije.
more »
April, 2023

PREDLOGI ZA SEZNAM POKLICEV IN KRITERIJEV POKLICEV SAMOZAPOSLENIH


Novičnik za samozaposlene v kulturi je na Ministrstvo za kulturo poslal predloge za posodobitev seznama poklicev in kriterij poklicev samozaposlenih v kulturi.

more »
January, 2023

DELAVNICA SAMOZAPOSLENI USTVARJALCI IN ODDAJA LETNEGA DAVČNEGA OBRAČUNA


Novičnik za samozaposlene v kulturi vabi k prijavam na delavnico SAMOZAPOSLENI USTVARJALCI IN ODDAJA LETNEGA DAVČNEGA OBRAČUNA, ki bo 16. februarja 2023 v Kino Šiška v Ljubljani.
more »
December, 2022

NAPOVED DELAVNIC ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI


Novičnik za samozaposlene v kulturi pripravlja v januarju in februarju 2023 dve delavnici za samozaposlene ustvarjalce v kulturi: OBVLADOVANJE RAČUNOV IN ADMINISTRATIVNIH OSNOV PRI SAMOZAPOSLENIH V KULTURI in SAMOZAPOSLENI USTVARJALCI IN ODDAJA LETNEGA DAVČNEGA OBRAČUNA.

more »

Trivia Records Zapisi

  • Lately i am acquiring some finger dexterity again. The victims are some relatively newly developed instruments (turboguitars, turboflutes and cirkulinos). Here is a selection of cutouts from various live situations - mostly as parts of Cirkulacija 2 program - from 2020 onwards.
  • Celjska interdisciplinarna impro zasedba s projektnim imenom Umoblodnica v sestavi: Iva Tratnik, Andreja Džakušič, Keiko Miyazaki, Estela Žutić, Simon Macuh, Dalibor Bori Zupančič, Borut Peternelj – Amper-o-mat. Posnetek nastopa 20. maja 2021 Cirkulaciji 2 | podhod Ajdovščina.
  • Generative algorithmic composition excerpts based on realtime video data for Francisco Tomsich "ELEGIJA | ELEGY" video installation presented from 10th to 21st July 2020 at Cirkulacija 2 Ljubljana Slovenia. Elegija (Elegy) is a mournful song performed by ensemble of video installations, sculptures and sound installation – made specifically for Cirkulacija 2’s premises. The installation setup was totally site-specific – for the new space of Cirkulacija 2 in Ajdovščina subway.
  • Field recordings in air and water during the Cirkulacija 2 visit in Finland. The place of rest and contemplation was at Future Lake near Helsinki and the performance place was on Merikerho club/ ship in Helsinki harbor. Boštjan Leskovšek was using the underwater recordings as his instrument. Here it is as separate album.
  • A recording of Cirkulacija 2 (Stefan Doepner, Boštjan Leskovšek, Borut Savski) performance at Merikerho club Helsinki Finland on 20th October 2018. Visit was part of two-way exchange between Ljubljana and Helsinki (Cirkulacija 2 and Koelse = Association of experimental electronics – Kokeellisen Elektroniikan Seura)
  • V gosteh v C2 je bil John Duncan, eden temeljnih sodobnih radikalnih umetnikov zadnjih štirideset let. Z Duncanom smo v veliki dvorani Cirkulacije 2 v treh dneh pripravili kvadrofonsko situacijo v kateri smo se zvrstili vsi sodelujoči. Domači sodelujoči: Iva Tratnik, Stefan Doepner, Boštjan Leskovšek in Borut Savski.
  • Double-bill/ triple action. On the occasion of Mike Hentz' Mental Landscapes lecture at Cirkulacija 2 - a concert occurred: Javier Areal Vélez – Argentinian composer and guitar improviser claiming to be open to any kind of participation visited C2. He was joined by the two local strummers: Leskovšek and Savski.
  • Moške sodobne različice vokaliziranja so izven gostilne ali cerkve (formatiranih oblik pevskih zborov) redke. Na pobudo Košnika, ob neposrednem nedavnem vzoru Tomažinke, je nastala ideja za uporabo glasu kot izhodišče in elektroakustične prijeme kot berglo za tri zvočne raziskave.
  • Ob otvoritvi sezone Cirkulacija 2 | leto 2017/ letnik X - prigodni kulturno-umetniški program – impro session, dva ali trije. Mali synthi velikega Boštjana in otožni zvoki mandolin – Savski + Cirkulino ter Kristl.
  • Bogdana Herman in Borut Savski sva leta 2010 zasnovala projekt Novokomponiranih slovenskih ljudskih, kar je rodilo sedem javnih koncertov in zbirni cd album. V letu 2016 se je začel novi krog slovenskih novoljudskih. Delni rezultati so že dostopni ...