ENGLISH

Borut Savski - Skrivno življenje blobov (ogledov: 92287, nakupov: 1)

 Vključi kodo na svojo stran Close
prosto pretočno
trda kopija: 10.00
Podatki

Naslov: Skrivno življenje blobov
Avtor: Borut Savski
Leto produkcije: 2000, 2001

Album je namenjen za samostojno izdelavo. V primeru naročila pa lahko zapečemo posamezne izvode (CDR) z ovitki. V tem primeru album ni brezplačen.


Borut Savski - Sniffing Blob (04:15) Pretoči
Borut Savski - Blob's Decisions (09:53) Pretoči
Borut Savski - Sheblob (08:39) Pretoči
Borut Savski - Blob Activity (03:41) Pretoči
Borut Savski - Blobs Sinfonietta (08:45) Pretoči
Borut Savski - Blobs Questions (04:49) Pretoči
Borut Savski - Blob in Heat (05:32) Pretoči
Borut Savski - Hungry Blob (Angry Blob) (11:28) Pretoči
Borut Savski - Blob Shuffle (05:20) Pretoči
Borut Savski - No-name Blob (12:26) Pretoči



Shrani naslednje grafične datoteke

pdf Secret Life of Blobs booklet




Povezane stvari
O glasbi

Blobi so kratkotrajne zvočne pojave, ki se reproducirajo v sintetičnem okolju in tekočem času. Skrito življenje blobov je pogled na sintetični biotop, kjer se glasbena (estetska) kvaliteta umakne in podeli prostor nečemu, kar je bližje neke vrsti komunikacije. Govoriti, biti slišan ter molčati in slišati.

Skladba Blob Sinfonietta, ki je edina producirana na časovni osi, je plod živega miksa na Radiu Študent Ljubljana 2. aprila 2001, v avtorjevi oddaji Huda ura.

Koncept

Največji čudež narave je ekonomičnost s katero kreira in ohranja življenske oblike. Vsak posamezni pripadnik vrste ima določeno avtonomijo odločitev, celo inteligenco - ki je skoraj sinonim za avtonomijo, vendar pa morda le zato, da se ohranja življenje vrste. Z drugimi besedami - posamezni osebki morajo sami najti svoj razlog=motiv za premike v prostoru in času. Kadar to počnejo uspešno - opravljajo svojo nalogo. Potem jih nadomestijo drugi, ki počnejo podobno. Proces lahko ustavimo le, če uničimo VSE avtonomne posameznike, ali pa avtonomijo samo.

Pogled z druge strani - strani posameznega osebka - sama zasnova živega posameznega osebkaje taka, da že vsebuje vse podatke o možnih aspektih celote - v genih v vsaki celici. Duševni svet je po moje narejen enako. Ljudje lahko razmišljamo le v logičnih strukturah - nikoli ne zapustimo logičnih relacij. Res pa je, da je logika zelo raztegljiv pojem - rodi lahko izjemno različne rezultate. Vendar nam je usojeno da mislimo in konstruiramo svet - da produciramo smisel in motiv.

S takšnimi izhodišči pristopam zvočnim strukturam, ki so skupek posameznih zvočnih oblik, sicer razmeroma avtonomnih, vendar zelo soodvisnih. Ni nujno, da se iz so-delovanja rodi umetniška forma, vendar se mora izkazati nekakšna dinamika ali kakšen druga oblika živosti. Kasneje je za človeka enostavno dodati estetsko vrednost. So-bivanje zvokov je lahko lepo. Vendar ne mislim, da je možno vsakogar impresionirati s Skrivnim življenjem blobov.