SLOVENSKO

Borut Savski - Videographics (viewed: 26707)

 Copy player code Close
free download
 Questions and Answers Close
 
Ask the seller

 Copy this code to the field on the left
Information

Author: Borut Savski
Title: Videografike (selection of generative videos )
Years of production: 2007-2009


videografika18 (03:59) Download
videografika19 (03:59) Download
videografika XX


http://www.youtube.com/watch?v=NBu7_WwlyxY
http://www.youtube.com/watch?v=A5tlPGV3Yw4
Borut Savski - Videographic XX


Download these files



Concept

Evolucionarni video ali generativni video ali tudi videografični principi je polje dejavnosti, ki druži nekaj umetnikov in njihovih trenutno razvijajočih se, ali že realiziranih principov neposredno nastajajoče video podobe. Podoba je v tem primeru skoraj vedno abstraktna in zelo grafična, vendar hkrati dinamično spremenljiva. Tako se bistveno ločuje od pripovedništva, ki ga v zadnjem stoletju povezujemo predvsem s filmsko pripovedjo. Med prvim in drugim načinom ni neposredne povezave, predvsem zato, ker je industrijsko pripovedništvo že davno izvrglo abstraktno sliko kot nefunkcionalno. Abstraktnejše ravni dosega filmska pripoved na drugačne načine. Gibljivost slike »evolucionarnega« videa pa ta princip ločuje tudi od statičnih grafičnih dosežkov.

V tej obliki je generirani sliki, ki ima običajno svoj generirani zvočni komplement, dodan drugačen zvočni tok, ki sodi v drugo produkcijo, vendar se po avtorjevem mnenju lepi tudi na to produkcijo.

Vredno je še omeniti popolnoma enak naziv principa gibljive abstraktne slike - videografika, kot jo je sredi sedemdesetih let poimenoval Miha Vipotnik.

Spletna stran: http://www.3via.org/videografika/